Arkinen työ ei kaipaa visioita vaan konkreettista tukea

Arkinen työ ei kaipaa visioita vaan konkreettista tukea

Tuntuuko tutulta, miten kaikki maalaavat hienoja kuvia digiloikan jälkeisestä yhteiskunnasta, jossa kaikki on sujuvaa, arki helppoa eikä mikään aiheuta tuskaa?

Todellisuus on kuitenkin se, että se samperin tuntikirjausjärjestelmä kiusaa, matkalaskuihin kuluu puoli päivää, eikä projektiakaan voida suunnata uudelleen, koska budjetti ja ominaisuudet on lukittu jo muutama vuosi sitten. Riskejäkään ei voida juuri nyt ottaa, koska perustehtävämme on hoitaa oma tonttimme kunnolla. Yritä siinä sitten digiloikata. Ei onnistu. Yksin.

Arkiset haasteet ovat todella arkisia. Vaikka eläisimme miten suuressa digihuumassa, arki alkaa Kulta Katriinan tuoksuisesta kahvihuoneesta ja arjen prosessit on hoidettava sekä tunnit kirjattava. Virkamiehen tärkein työ on tietenkin leimata tuntinsa oikeaoppisesti, eikö? 😉

Suomidigi luotiin juuri siksi, että saisit arjen tukea kollegoistasi ja heidän tekemistään työkaluista ja ratkaisuista ympäri julkista hallintoa. Muutoin pyörä keksitään aina uudelleen, kun ihmiset eivät yksinkertaisesti tiedä, mitä kaikkea hyvää ja hyödyntämiskelpoista on jo olemassa. Se on sitä paljon puhuttua verkostotyötä – opitaan siis toisiltamme ja jaetaan tiedon jyväsiä myös muiden hyödynnettäväksi.

Suomidigi on luotu juuri Sinua varten, yhdessä kehittämiseen ja yhdessä keskustelemiseen. Rekisteröidy heti mukaan osoitteessa www.suomidigi.fi! Se ei vie kuin minuutin ja samalla osallistut hienon Suomidigi-jopon arvontaan (17.9. mennessä rekisteröityneet)! 🙂

Tapaamisiin Suomidigissä ja Kuntamarkkinoilla Suomidigin ständipaikalla 2.21!

www.suomidigi.fi
@Suomidigi