Dynaaminen lähetys on monipuolinen

Studio Linjat, Sonja Eloranta30.5.2022

Nykyihminen on tottunut nopeaan informaationkulkuun ja vahvaan visualisuuteen. Myös suora striimi voi olla kiinnostava katsojakokemus ja monipuolinen rakenteeltaan. Dynaaminen lähetys pitää kiinni katsojista, pidentää katsonta-aikaa ja tehostaa viestiäsi.

Mutta mitä on dynaamisuus? Sanan dynaaminen voi määritellä adjektiiveilla voimakas, energinen, aktiivinen, elävä, liikkuva, muuttuva, kehittyvä (lähde: Suomisanakirja.fi). Siispä dynaaminen lähetys on muodoltaan muuttuva. Esimerkiksi sellainen, jonka rakenteessa on erilaisia vaihtelevia osuuksia, jotka kannattelevat ja tukevat sisältöä.

Seminaari- tai webinaarilähetys koostuu usein erimittaisista puheenvuoroista. On diaesitystä ja puhujaa, kysymyksiin vastailua ja ehkä joku haastattelu. Suunnitteluvaiheessa kannattaa kuitenkin pohtia paitsi tuiki tärkeää sisältöä, myös sisällön esitysmuotoa.

Muutamia ideoita ohjelmaosioihin:
-Keskustelu, paneeli tai väittely
-Kysely tai peli katsojille: esim. Kahoot tms.
-Videoinsertit (ennakkoon kuvatut videot osana lähetystä)
-Etäpuhujan kommenttipuheenvuoro toisesta maasta
-Pelilliset elementit: tietovisa aiheesta panelisteille, 1 min palopuheet tms.
-Viihdettä tauottamaan ja nostamaan tunnelmaa: musiikkiesitys, stand up -esitys, taukojumppa jne.
-Drone-video tai muu hieno aloitus ja lopetus

Muista suunnittelussa myös nämä:

-Suunnittele mitä mahdollisilla lähetystauoilla näytetään
-Pidä lähetys sopivan mittaisena
-Yllä oleva lista antaa ideoita dynaamisemman lähetyksen suunnitteluun – anna mielikuvituksen lentää ja pohdi teknisen tuotantotiimin kanssa, miten lähetykseesi saadaan vaihtelua. Autamme mielellämme suunnittelussa!

Kunta.tv ja Studio Linjat tarjoaa monipuoliset striimaus- ja kuvauspalvelut usean vuoden kokemuksella Helsingin Kalliossa. Viihtyisät studiomme ja osaava tiimimme varmistavat tasokkaan lopputuloksen. Kerro viestisi vaikuttavasti – Kerro se videolla!

Lue lisää ja ota yhteyttä: ww.studiolinjat.fi