Helpota arkeasi yhteishankinnoilla

Hansel, Susanna Närvänen12.9.2022

Julkiset hankinnat ovat kansantaloudellisesti erittäin iso asia, ja siksi sillä on merkitystä, miten niitä tehdään. Hansel on perustettu yli 80 vuotta sitten juuri tämän vuoksi: päätehtävämme on tehdä yhteishankintoja, jotta julkiset hankinnat hoituisivat mahdollisimman sujuvasti ja tehokkaasti.
Yhteishankinta tarkoittaa sitä, että Hansel yhteishankintayksikkönä kilpailuttaa ”raamit”, joko puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän. Näiden sisällä asiakkaamme, eli koko julkishallinto, voi tehdä omia hankintojaan erilaisilla mekanismeilla sen mukaan, mikä kunkin yhteishankinnan toimintamalli on.
Yhteishankkimisesta on monenlaista etua. Ensimmäisenä tulee mieleen se, että hankkimalla suurempia kokonaisuuksia kerralla, on helpompi saada hyvät sopimusehdot ja hinnat. Toiseksi paljon hallinnollista työtä säästyy, kun pitkä, usein kuukausia kestävä kilpailutusprosessi viedään läpi yhdessä paikassa, eikä jokaisessa organisaatiossa erikseen.
Mitä yhteishankinnat tarjoavat?
Yhteishankintayksikkönä olemme luonnollisesti koko ajan kärryillä siitä, millaisia trendejä ja muutoksia hankintamaailmassa on meneillään. Tämän tietotaidon saat käyttöösi, kun hyödynnät yhteishankintojamme. Otamme vastuullisuusasiat laajasti huomioon, teemme kattavaa markkinakartoitusta ennen tarjouspyyntöjen julkaisua ja hoidamme keskitetysti lukuisia sopimuskauden aikaisia hallinnollisia tehtäviä. Seuraamme sitä, että asiat toteutuvat niin kuin on sovittu ja toimittajien kelpoisuus säilyy koko sopimuskauden ajan. Voit luottaa siihen, että hoidamme puolestasi esimerkiksi hintatason seurannan ja tällä hetkellä ajankohtaiset pakoteselvitykset. Tarvittaessa olemme tukena mahdollisissa reklamaatiotilanteissa.
Parhaimmillaan yhteishankinnat ovat niin sanotuissa tavanomaisissa tuotteissa ja palveluissa, joita on markkinoilta hyvin saatavilla, ja joita hankitaan julkishallintoon paljon ja kohtuullisen samanlaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi tietotekniikkaan ja toimitiloihin liittyviä tavaroita tai konsultointipalveluita ostetaan lähes jokaisessa organisaatioissa. Näitä ja monia muita vastaavia tuotteita ja palveluita tarjoamme yhteensä yli sadassa yhteishankinnassa.
Uudet yhteishankinnat suunnittelemme tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, heidän toiveitaan ja tarpeitaan yhteensovittaen. Kattavaan valikoimaamme pääset tutustumaan osoitteessa hansel.fi/yhteishankinnat. Kun rekisteröidyt sivustolla, saat näkyviin kaiken sisällön ja pääset hyödyntämään yhteishankintoja.