Hoivatilat mukana kasvun ratkaisijana

Hoivatilat mukana kasvun ratkaisijana

Hoivatilat Oy on luonut hoiva- ja päiväkotitilojen toteuttamiseen mallin, joka palvelee sekä kuntia että yksityisiä palveluyrityksiä. Hoivatilat Oy suunnittelee, rakennuttaa, rahoittaa ja vuokraa pysyviä toimitiloja pitkälle varusteltuna ja kalustettuna. Yritys toimii valtakunnallisesti.

Usein kalliit rakennusinvestoinnit ovat este palveluiden kehittymiselle. Lapsia ja vanhuksia joudutaan hoitamaan puutteellisissa ja ahtaissa tiloissa, kun ei ole varaa rakentaa tai korjata. Myös erityistilojen suunnittelu- ja rakennuttamisosaamisessa voi olla puutteita. Autamme kuntia näissä haasteissa. Viime vuosina olemme toteuttaneet yli 50 vuokrapäiväkotia tai -hoivakotia eri puolilla Suomea.

Keskiössä laadukkaat palvelut
Suomessa vanhusväestön määrä kasvaa. Laitoshoitoa puretaan ja kodinomaisten palvelukotien tarve kasvaa. Tämän rinnalla suuntauksena on, että väestö keskittyy kasvukeskuksiin. Päiväkotien ja koulujen tarve kasvaa. Kuntien mahdollisuudet rahoittaa toimitiloja ovat rajalliset ja tarvitaan uusia vaihtoehtoja.

Kokemukseni mukaan kunnat haluavat ensisijaisesti kantaa vastuun laadukkaista palveluista. Kuntien oman palvelutuotannon rinnalla yksityisen sektorin palvelut kasvavat. Samalla lisääntyy palvelusetelin käyttö, mikä avaa asiakkaalle aidon valinnanmahdollisuuden. Palveluntuottajalle laadukkaat toimitilat ovat tärkeä kilpailuvaltti. Tarjoamme vuokramallilla valmiin ja ammattimaisen toimintaympäristön.

Tilat ja palvelut yhdessä paketissa
Hoivatilat Oy:n verkostoon kuuluu useita kasvuhakuisia hoiva- ja päivähoitoalan yrityksiä. Usein Hoivatilat Oy tuottaakin kunnalle kokonaisratkaisun eli järjestää sekä toimitilat että palvelun yhdessä kumppaninsa kanssa – jopa puolessa vuodessa.

Hoivatilat Oy toteuttaa pääsääntöisesti pysyviä ja paikallaan rakennettavia tiloja. Nopeutta toteutukseen tuo myös se, että yrityksellä on useita valmiita rakennusmalleja, joita toistamalla saavutetaan monia etuja. Lopullinen tilasuunnittelu tehdään yhdessä tilojen tulevan käyttäjän kanssa ja samalla huomioidaan tilojen muunneltavuus.

Uutena palvelukokonaisuutena olemme yhdessä kumppaniverkostomme kanssa luoneet Palvelukortteli-konseptin. Siinä yhteen kortteliin voidaan koota ja rakentaa hyvinkin monipuolinen palvelukokonaisuus. Ensimmäiset Palvelukorttelihankkeet ovat jo toteutuksessa. Kerromme tästä konseptista lisää Kuntamarkkinoilla osastollamme 2.02 sekä tietoiskussamme ke 9.9. klo 15.00 tilassa A 3.1.

Tervetuloa! Jussi Karjula, toimitusjohtaja