Kaikki voittavat, kun leikataan oikeaan aikaan

Kaikki voittavat, kun leikataan oikeaan aikaan

Oikea-aikainen tekonivelleikkaus on win-win-tilanne: samalla kun potilas saa takaisin toimintakykynsä ja normaalin arkensa, kunnalle koituu säästöä muiden yhteiskunnan tukitoimintojen tarpeen ja sairauspoissaolojen vähentyessä.

Tekonivelsairaala Coxan tavoite on luoda sen asiakkaille parempaa ja kestävää elämänlaatua. Vaikka vastuumme kohdistuu ensisijaisesti asiakkaisiimme ja heidän toimintakykynsä palauttamiseen, haluamme julkisomisteisena toimijana olla myös kuntien kumppani rakentaen niille kustannustehokkaita ja vaikuttavia ratkaisuja.

Huippulaatu johtaa edullisempaan kokonaiskustannukseen

Huippulaadukkaat tekonivelleikkaukset tarkoittavat vähemmän komplikaatioita ja tarvetta uusintaleikkauksille. Ne maksavat itsensä takaisin edullisempana kokonaiskustannuksena.

Mitä nopeammin potilas palautuu takaisin arkeensa, sen kustannustehokkaampi ratkaisu leikkaus on. Coxan huippuunsa kehitetyn hoitoprosessin ansiosta hoitoaikamme vuodeosastolla ovat jatkuvasti lyhentyneet. Kannustamme potilaitamme mahdollisimman nopeaan liikkeelle lähtöön leikkauksen jälkeen ja ottamaan aktiivisesti vastuuta omasta kuntoutumisestaan.

Leikkauspäätös potilaan tilanteen, ei iän mukaan

Coxassa leikkauspäätös tehdään aina yksilöllisesti jokaisen potilaan elämäntilanne ja hoidontarve huomioiden. Yleisesti ajatellaan usein, että esimerkiksi ikäihmiset eivät hyödy leikkauksesta yhtä lailla kuin vähän nuoremmat. Tämä on tutkimustulostemme valossa väärä luulo: potilaiden omaa kokemusta leikkauksen tuloksista arvioitaessa on huomattu, että ikä ei juurikaan vaikuta siihen, hyötyykö potilas leikkauksesta.

Vaikka Coxan potilaiden keski-ikä on noin 70 vuotta, hoidamme paljon myös nuorempia, vielä työelämässä olevia asiakkaita. Yksi heistä on 48-vuotiaana lonkan tekonivelleikkaukseen Coxaan tullut Jukka Lylykorpi. Kiireisen toimitusjohtajan aktiivinen elämänote alkoi häiriintyä lonkkakipujen myötä, ja leikkauspäätökseen päädyttiin yhdessä Coxan ortopedin kanssa.

Onnistuneen leikkauksen ja Jukan esimerkillisen valmistautumisen sekä leikkauksen jälkeisen aktiivisuuden ansiosta toipuminen onnistui erinomaisesti. Sen nopeus yllätti Jukan itsensäkin: vuoden alussa leikattu innokas golfin harrastaja palasi kentille jo saman vuoden kesänä – ja pelasi kauden aikana lähemmäs 50 kierrosta.

Tarmo Martikainen, toimitusjohtaja Coxa – Tekonivelsairaala

Voit tutustua Jukan koko tarinaan täältä: https://www.coxa.fi/potilastarinat/takaisin-aktiiviseen-elamaan/