Kartat käyttöön

Kartat käyttöön

Tiesitkö, että Hallinnon karttapalvelulla voit helposti tehdä upotettavan kartan omille www-sivuillesi? Saat käyttöösi kansalliset kartat, ilmakuvat ja kiinteistörajat ajantasaisina. Voit tarjota käyttäjällesi hakupalvelun osoitteella, paikannimellä ja kiinteistötunnuksella sekä tavallisimmat karttatyökalut. Hallinnon karttapalvelu on maksuton palvelu kaikille julkishallinnon viranomaisille.

Varsinainen Hallinnon karttapalvelun pihvi on helposti yhteen liitettävät omat ja muiden aineistot. Voit liittää oman rajapintasi Hallinnon karttapalveluun tai ladata oman aineiston tiedostona karttapalveluun. Omia kohteita voit myös piirtää käsin kartalle ja liittää niihin lisätietoja, kuvia tai www-linkkejä. Ja mikäli tarvitsemasi aineisto ei ole sinun, mutta on rajapintapalveluna tarjolla, on senkin liittäminen mahdollista. Kaikesta tästä valikoimasta valitset julkaistavan kokonaisuuden ja voit helposti luoda useita erilaisia näkymiä aineistoihin.

Tiesitkö myös, että Hallinnon karttapalvelua voi hyödyntää asiointipalvelun toteutuksessa? Keskustelu asiointisovelluksesta upotetun karttaikkunan kanssa on mahdollista RPC-ohjelmointirajapinnan avulla. Asiointisovelluksesta voi vaikka pyytää näyttämään käyttäjän oma terveysasema kartalla ja reitityksen sinne käyttäjän sen hetkisestä sijainnista. Hallinnon karttapalvelu toimii myös mobiilisti.

Kansallinen palveluarkkitehtuuri hanke (KaPA) käyttää myös Hallinnon karttapalvelua palvelunäkymien karttatoiminnallisuuksien toteutukseen. Moniin hallinnon palveluihin liittyy sijainti ja kartat ovat siksi olennainen osa palvelunäkymissä. Koska tämä tarve on yhteinen, on Hallinnon karttapalvelu määritelty KaPA-lainsäädäntöön yhtenä tukipalveluna. Sitä voivat hyödyntää kaikki julkishallinnon viranomaiset, myös kunnat ja viranomaistoimintaa hoitavat yritykset.

Ja tiedätkö, että Hallinnon karttapalvelun takana on Oskari. Oskari ei ole yksi superkoodari vaan kokonainen joukkue super- ja tavallisia koodareita, jotka yhteistyöllä ovat luoneet avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmiston. Useat organisaatiot ovat olleet mukana yhteistyössä kehittämässä ohjelmistoa.

Tutustu Hallinnon karttapalveluun www.maanmittauslaitos.fi/hkp ja ota kartat käyttöön!