Kerro näkyvät terveiset kuntakentälle!

Kerro näkyvät terveiset kuntakentälle!

Syksyn tullen Kuntamarkkinat kerää jälleen koolle kunta-alan osaajia ja vaikuttajia koko maasta. Markkinahumuun kuuluu värikkäiden näyttelyosastojen lisäksi niin informaationtäyteisiä seminaareja kuin mukavia kahvihetkiä tuttujen kanssa. Mutta miten tämän kaiken keskellä yhtiösi, järjestösi tai muu edustamasi taho varmistaa sen, että jäätte kunta-alan väen muistiin?

Minun perspektiivini tapahtumaan on hiukan erilainen kuin muilla – näen nimittäin Kuntamarkkinat kameran linssin läpi, tulevana syksynä jo neljättä kertaa.  Syyskuussa pääsen taas tutustumaan moneen mielenkiintoiseen alan toimijaan kuvaamalla näytteilleasettajavideoita, eli lyhyehköjä haastatteluja ständeiltä. Tapahtuma tarjoaa monille hankkeille, startup-yrityksille ja tutuillekin toimijoille mahdollisuuden kommunikoida kunta-alan ihmisten kanssa ja minusta on hauskaa toimia viestinviejänä ja samalla tutustua myös yhtiöissä ja hankkeissa toimiviin ihmisiin.

Vuosi vuodelta yhä useammat näytteilleasettajat ovat lähteneet kokeilemaan videohaastattelua näkyäkseen kunta-alan väelle Kuntamarkkinoiden yhteydessä – ja miksikäs ei? Videota on mahdollisuus linkittää mielin määrin mm. somessa ja video vie helposti perille viestin kuin viestin. Toisin kun perinteinen lehtimainos, video on monikäyttöinen ja sitä on mahdollista levittää laajemminkin, tilaaja päättää kuka videon näkee.

Minusta on ollut mukavaa nähdä kuinka energisiä ja hyväntuulisia kuntapuolen toimijat ovat ja tahdon videoiden avulla kertoa sen myös muille. Ehdotankin että tänä vuonna astutte uudelle näkyvyyden osa-alueelle ja uppoudutte videokerronnan ihmeellisen maailmaan. Hymyilkää kameralle ja kertokaa terveiset kuntakentälle, tarjoan teille syyskuussa auttavaa kättä ja hyviä neuvoja kamerani takaa!

Sonja Eloranta
Kuvaaja, Kunta.tv