Kohti vuoden 2015 Kuntamarkkinoita

Kohti vuoden 2015 Kuntamarkkinoita

Jokavuotinen kunta-alan ammattilaisille suunnattu tapahtuma, Kuntamarkkinat, lähestyy. Arkikäytössä virastotalona toimiva Kuntatalo muutetaan jälleen kahdeksi päiväksi tuhansien kunta-alan ammattilaisten kohtaamispaikaksi!

Tapahtuman peruselementteinä ovat entiseen tapaan seminaarit ja näyttelyosastot. Käytännön järjestelyissä haemme joka vuosia tehokkaampia tapoja rakentaa ja organisoida järjestelyjä. Viime vuonna tehdyillä muutoksilla sisääntulokerroksen pohjasuunnittelussa saimme leveämmät käytävät ja avarampaa tilankäyttöä. Onnistuimme myös luomaan viileämmän tilan tuntua vaihtamalla somistuksen väriksi sinisävyt.

Tänä vuonna kehitämme erityisesti tapahtuman sähköisiä palveluja. Olemme uusineet sekä julkiset www-sivut että näytteilleasettajille suunnatut ekstranet-palvelut. Tavoitteenamme on, että Kuntamarkkinat elävät läpi vuoden ja tarjoavat areenan etsiä hyviä tuotteita ja palveluja. Hyödynnämme myös Kuntalehden uutistarjontaa ja nostamme lähinnä hankintoihin, rahoitukseen ja kilpailutuksiin liittyviä juttuja myös Kuntamarkkinoiden sivuille.

Kuntatalossa parhaillaan käynnissä oleva mittava toimitilojen remontointi muuttaa osaltaan tapahtuman aikana käytössä olevia tiloja. Nyt tapahtuma sijoittuu sisääntulo- ja 1-3 kerroksiin.  Muutos helpottaa kulkemista kun tapahtuma keskittyy aiempaa harvempiin kerroksiin ja vähentää myös hissien kuormittumista. 3. kerrokseen saamme uusia seminaari- ja kokoustiloja.

Kuntamarkkinat on monelle vieraalle ja näytteilleasettajalle yksi vuoden tärkeimmistä tilaisuuksista verkostoitua ja saada ajankohtainen tieto kuntakentästä.  Tapahtumassa tavataan tuttuja, luodaan liikesuhteita, haetaan ideoita oman kunnan palvelujen ja prosessien kehittämiseen unohtamatta päivänpolttavia kunta-alan asioita, joista näillä näkymin ei liene pulaa tänäkään vuonna!

Kuntamarkkinoiden valmistelun tahti kiihtyy kuukausi kuukaudelta. Seminaariohjelman valmistelu sekä yhteistyökumppaneiden kontaktointi alkaa lähiviikkoina. Valmistelujen parissa tapaa paljon niin Kuntaliiton omaa väkeä kuin yhteistyökumppaneitakin. Näin mittavaan tapahtumaan sisältyy kymmenien, ellei jopa satojen ihmisten työpanosta. Kun kaikki mukana olevat tähtäävät mahdollisimman hyvään lopputulokseen, on tekemisen meininki oikeilla raiteilla. Kaiken kruunaa Kuntamarkkinoille ominainen leppoisa ja rento ilmapiiri. Sen puolestaan tekevät kunta-alan ammattilaiset ympäri Suomea ja kunta-alaa hyvin tuntevat palvelun tarjoajat.

Laita päivämäärät 9.-10.9. kalenteriin  – tavataan Kuntamarkkinoilla!

Maritta Mäkelä
Kuntamarkkinat