Konkreettista digitalisaatiota

Konkreettista digitalisaatiota

Pääministeri Sipilä muisti kirjeellä. Sen mukaan yksi hallituksen kärkihankkeista on digitalisoida julkiset palvelut käyttäjälähtöisiksi. Kun käsky käy, se pakottaa ICT-kehityspäällikönkin miettimään, mitä se digitalisaatio käytännössä tarkoittaa ja vaatii. Sipilän kirje auttaa alkuun: ”Digitalisaatio on toimintatapojen uudistamista ja sisäisten prosessien digitalisointia, ei vain palveluiden sähköistämistä”. Asia on selvä; kun täytän henkilötietojani lomakkeeseen, oli se sitten kynällä tai tietokoneella, se ei ole digitalisointia. Digitalisointia on se, että asiat jotka ennen vaativat ihmistyötä, hoituvat nyt vähemmällä.

Sähköisistä palveluista puhuttaessa, talouspalvelut ovat varmaankin niitä tylsimpiä. On kuitenkin kohtuu mukava saada palkkansa oikein kuukausittain tai maksu myydystä palvelusta/tuotteesta. Me Taitoassa uskomme, että sujuvat talouspalvelut ovat tärkeässä roolissa isossa osassa kunnan tai kansalaisen palveluita, oli sitten kyseessä asiointi tai johtaminen. Taitoan rooli talous- ja henkilöstöhallinnan palveluiden tuottajana takaa, että käsiemme ja käyttämiemme järjestelmien kautta kulkee oleellista tietoa. Näiden palveluiden määrä myös tekee sen, että jokainen säästetty manuaalinen työvaihe kertaantuu satoja tuhansia kertoja.

Taitoassa ajattelemme, että pystymme kulkemaan digitalisaation etunenässä. Meillä on nippu upeita järjestelmätoimittajia ja käsiemme kautta kulkee valtavat määrät mitä moninaisempaa tietoa, joiden kulkua järjestelmien välillä voimme edistää ja jalostaa, koska ymmärrämme tiedon käyttötarkoitukset ja tunnemme asiakkaidemme prosessit. Yli sata asiakasta takaa, että tekemällämme työllä on merkitystä. Innostuksemme on aitoa ja yrityksemme ammattitaitoiset työntekijät pitävät huolen siitä, että emme masennu asioiden monimutkaisuudesta. Näemme, että nyt on aika panostaa ja investoida.

Huomaan kaataneeni itselleni kaksi kuppia kahvia. Vierekkäin, kahteen eri kuppiin. Wau! Olkoon se muistutuksena, että pitää tehdä fiksusti – innostuksesta huolimatta. Tervetuloa tutustumaan ja innostumaan Taitoan osastolle K-kerrokseen ja osastolle J2.

Arto Lehtokari