Kumppaneille tehokkuutta ja säästöjä yhdessä Palmian kanssa

Kumppaneille tehokkuutta ja säästöjä yhdessä Palmian kanssa

Palmian asema julkisten palvelujen tarjoajana vahvistuu, kun aloitamme Riihimäen kaupungin ruokapalvelujen tuottamisen vuoden 2019 alusta. Syksyllä toteutuu myös Tekme Oy:n ja Linnan Ateriapalvelut Oy:n osto. Yhdessä Tekmen kanssa kasvatamme markkina-asemaamme julkisten palvelujen tarjoajana sekä kunta- ja sote-toimijat tuntevana kumppanina koko Etelä-Suomessa. Tekmen kanssa Palmian asema sairaala- ja kouluruokapalvelujen osaavana tarjoajana vahvistuu.

Case Riihimäki – säästöä ja vahvuutta
Ruokapalvelujen ulkoistamisella kaupunki säästi tuotantolaitosinvestoinnin ja pitää silti työpaikat omassa kunnassa: henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksella Palmiaan. Henkilöstön aseman kannalta merkityksellinen on noudattamamme Avaintes-työehtosopimus.

Ruokapalvelujen ulkoistamisella kaupunki onnistui säästämään miljoonia ja samalla Palmian koulujen sekä päiväkotien ruokapalvelut saivat vahvistusta. Riihimäellä valmistetaan aterioita 14 koululle ja 9 päiväkodille sekä henkilöstöruokailuun. Keskuskeittiössä valmistetaan viitenä päivänä viikossa noin 5000 lounasannosta.

Case Helsinki – uusia mitoituksia ja sitä kautta säästöä
Palmian yhtiöittäminen on oiva esimerkki kuntien palvelumarkkinoiden avautumisesta avoimeen kilpailuun. Helsingin kaupungin yhtiöitettyä Palmia Oy:n tulivat kaikki palvelusopimukset kilpailutukseen. Ensimmäisen kilpailutuskierroksen tuloksena Helsingin kaupunki säästi koulujen siivouksen kustannuksista 20 %. Palmia voitti osan kohteista asiakkaan kannalta merkittävästi edullisemmilla ehdoilla. Tätä varten kehitimme ja tehostimme toimintaamme merkittävästi aiempaan verrattuna.

Case Hämeenlinna – palvelujen kehittämistä ja IoT:tä
Tekme Oy:n ja Linnan Ateriapalvelujen oston myötä pystymme tarjoamaan uusia palveluja, kuten sairaaloiden ruokapalveluja. Kehittämisessä suuntaamme kohti asiakkaan toivomaa sairaalaruokaa. Myös kiinteistöpalvelumme tehostuvat Tekmen oston myötä ja kehitämme kiinteistöjen IoT:tä ja dataohjausta. Tavoitteena on toimivuutta kiinteistöjen käyttäjille ja säästöjä omistajille.

Kunnat voivat säästää monella tavalla – esimerkiksi kilpailuttamalla, ulkoistamalla tai huolehtimalla mitoitusten ajantasaisuudesta. Tervetuloa keskustelemaan aiheista kanssamme Kuntamarkkinoiden osastolle J5, K-kerros.

Nina Rokkila
toimitusjohtaja
Palmia Oy

Palmia tarjoaa siivous-, kiinteistö-, turvallisuus- ja ruokapalveluja kaikkialla Suomessa.