Kuntamarkkinat opiskelijan silmin

Kuntamarkkinat opiskelijan silmin

Kuntamarkkinat järjestetään tänä vuonna 24. kerran. Järjestämisessä on mukana monia eri tahoja ja yhden tärkeä osan muodostavat opiskelijat, joita Kuntamarkkinoilla on vuosittain mukana noin 70-80. Opiskelija-avustajien työtehtävät vaihtelevat kävijöiden rekisteröinnistä heidän opastamiseen ja muihin avustaviin tehtäviin. Tänä vuonna opiskelijoita on mukana Tampereen ja Helsingin yliopistoista sekä Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

Kuntamarkkinat on profiloitunut ammattitapahtumaksi. Talkoolaisen näkökulmasta Kuntamarkkinat antaa erinomaisen kuvan tapahtumajärjestämisestä ja sen eri osa-alueista.  Kuntamarkkinoiden lämmin ja positiivinen tunnelma välittyy erityisesti sen työntekijöistä, jotka työpanoksellaan mahdollistavat tapahtuman onnistumisen. Kuntamarkkinat antaa opiskelijoille mainion mahdollisuuden paitsi kantaa kortensa kekoon oman ainejärjestönsä hyväksi, myös tutustua alan ammattilaisiin. Talkootöiden lomassa he voivat tutustua markkinoiden antiin, joka tekee vaikutuksen monipuolisuudellaan. Alan opiskelijalle messut ovat erityisen silmiä avaava kokemus. Erityisesti hallintotieteiden opiskelijoille erilaiset työmahdollisuudet konkretisoituvat parin sadan näytteilleasettajan näyttelyosastoja kierrellessä.

Tapahtumapäivinä Kuntatalon käytävillä vastaan tulee alan ammattilaisten lisäksi myös paljon politiikasta tuttuja kasvoja. Kuntamarkkinat antaa opiskelijalle ainutlaatuiset puitteet verkostoitua ja hyvällä tuurilla kenties jopa hankkia itselleen harjoittelu-/työpaikan. Uramaailman tunnelmia haistellessa inspiroituu kummasti! Kuntamarkkinat antaa myös opiskelijalle hyvää työkokemusta sekä arvokkaan CV-merkinnän.

Tunnelma Kuntatalossa on markkinapäivinä vertaansa vailla. Kallion sydämessä sijaitseva Kuntatalo muuntuu toimistorakennuksesta messukeskukseksi muutamassa päivässä. Ison tapahtuman järjestäminen koostuu pienistä palasista, jotka kootaan yhteen saumattomasti. Ilman loistavia yhteistyökumppaneita ei Kuntamarkkinoita olisi mahdollista järjestää nykyiseen malliin. Erilaisten yhteistyöyritysten lisäksi opiskelijat ja opiskelijajärjestöt ovat tapahtumapäivinä merkittävässä roolissa.

Kuntamarkkinat lähestyvät jo kovaa vauhtia ja syksyllä Kuntatalolle kokoontuu jälleen joukko aktiivisia opiskelijoita. Muutamassa tunnissa heidät perehdytetään Kuntamarkkinoiden ja Kuntatalon saloihin. Kuntamarkkinapäivinä opiskelijan tunnistaa käytävillä punaisista Kuntamarkkinat-t-paidoista.

Opiskelijakoordinaattori toimii Kuntamarkkinat-tiimin tukena ja apuna vastaten myös mm. opiskelijoiden hankkimisesta ja koulutuksesta. Tänä vuonna minulla on kunnia toimia tässä tehtävässä – olinhan jo kahtena vuonna itse talkoolaisena.

Tapaamisiin Kuntamarkkinoilla!

Elina Takku, opiskelijakoordinaattori, hallintotieteiden kandidaatti, Tampereen yliopisto