KuntaPro ja Taitoa yhdistyvät – miten asiakas hyötyy?

KuntaPro ja Taitoa yhdistyvät – miten asiakas hyötyy?

Tuon kysymyksen tulee olla mielessämme jatkuvasti, kun KuntaPron ja Taitoan yhdistyminen alkaa konkreettisella tasolla edetä. Toki taustalla on ulkopuolisia tekijöitä, jotka ovat ajaneet nämä kaksi isoa talous- ja palkkahallinnon palveluita tuottavaa yritystä neuvottelemaan yhdistymisestä. Mutta erityisesti yhdistymisestä hyötyy asiakas.

KuntaPron ja Taitoan asiakkaina on iso määrä Suomen kuntia ja kunta-alan organisaatiota. Valtaosa Suomen kunnista omistaa joko Taitoan tai KuntaPron tai kummankin osakkeita. Asiakkaat ovat ulkoistaneet meille talous- ja palkkahallinnon palveluita, mutta myös suuren vastuun. Meillä on vastuu nyt ja tulevaisuudessa siitä, että tuotamme palvelun, joka vastaa asiakkaidemme sekä kuntalaisten ja muiden palveluita käyttävien tarpeisiin. Lisäksi kunnat ovat ulkoistaneet meille kilpailuttamisprosessin, mikä ei ole sekään pieni juttu.

Kunnat noudattavat hankintalakia. Kun ne hankkivat palveluita in-house yritykseltä, he voivat luottaa siihen, että me – KuntaPro ja Taitoa – olemme hoitaneet kilpailutuksen lain mukaan. Tämä säästää kunnan aikaa ja rahaa.

KuntaPron ja Taitoan yhdistyessä tullaan määrittelemään uuden yrityksen missio ja keskeisiä tavoitteita. Olisiko yksi keskeisistä tavoitteista se, että me voimme auttaa kuntaa säästämään hallinnossa, jolloin kunnat voivat käyttää säästyneet rahat muuhun – oli se sitten uusien opettajien palkkaamiseen tai yritystoiminnan edellytysten parantamiseen. Toisaalta voimme tarjota asiakkaille palveluita, jotka auttavat tehostamaan kunnan toimintoja.

Asiakkaat ovat olleet ajurimme tähänkin saakka.
Uudessa yrityksessä teemme palveluiden kehittämistä keskitetysti ja isommalla voimalla, joten saamme uudet ratkaisut nopeasti kaikille asiakkaille. Suuremmassa koossa kustannustehokkuus paranee ja tarjoamme entistä laajemman palveluvalikoiman. Investoimme myös merkittävästi asiakkaita palvelevaan järjestelmäkehitykseen ja robotisaatioon.

Mika Kantola, KuntaPro Oy, toimitusjohtaja
Sami Puukari, Kunnan Taitoa Oy, toimitusjohtaja