Kuntien tonttien tehokas myynti

Kuntien tonttien tehokas myynti

Miltä kuulostaa, jos miljoonatontin myyntikulut olisivat korkeintaan 1000 euroa? Entä se, että kaikista hankalimmatkin tonttikohteet saisi myytyä ilman vaivannäköä alle kuukaudessa? Tämä on totta, sillä sähköinen kaupankäynti tehostaa julkisen sektorin toimintaa. Olemme huomanneet, että luotettavalle ja valtakunnallisesti toimivalle kuntien tonttien kauppapaikalle on ollut selkeä tarve, sillä viimeisen vuoden aikana Huutokaupat.com-palvelussa on myyty kuntasektorin tontteja peräti 140 kappaletta. Vuosittainen huutokaupattujen tonttien määrä on myös jatkuvassa kasvussa, esimerkiksi viime vuoden aikana kasvua kertyi huimat 61 prosenttia. Tänäkin vuonna kauttamme huutokaupataan satoja mielenkiintoisia kuntatontteja.

On mielenkiintoista pohtia, mistä suotuisa kehitys johtuu. Ensinnäkin, valtakunnallinen yleisö on nyt mahdollista tavoittaa “yhdellä napin painalluksella”, mikä tuo kohteisiin kilpailua ja käytännössä poistaa kohteen markkinointikulut. Toiseksi, sähköisen huutokauppamallin hyöty on siinä, että avoin hinnanmuodostus mahdollistaa parhaan markkinahinnan ja tuo koko myyntiprosessiin läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta. Huutokaupat.comissa esimerkiksi tontit ja kiinteistöt käyvät kaupaksi keskimäärin 31 päivässä.

Millaisia tontteja kunnat myyvät Huutokaupat.comissa, joka on ylivoimaisesti Suomen suurin julkisen sektorin huutokauppapalvelu yli 3 miljoonalla kuukausikävijällään? Dataa tutkimalla voidaan todeta, että kohteita on myyty monipuolisesti: vapaa-ajan tontit, omakotitontit, metsäpalstat ja erityisesti kasvavin määrin tontit, jotka on kaavoitettu liike- ja toimistorakennuksille kuntien paraatipaikoilta. Osa näistä kohteista on myyty ns. suljetussa huutokaupassa, johon kunta kutsuu osallistujat esiselvitysten perusteella.

Huutokaupat.com mahdollistaa kuntien tonttien tehokkaaseen myyntiin monipuoliset taktiikat. Hoidamme kuntien puolesta koko myyntiprosessin ”avaimet käteen” -periaatteella aina ilmoituksen laadinnasta lähtien. Tervetuloa juttelemaan kanssamme Kuntamarkkinoilla!