Leasingrahoituksen monet mahdollisuudet

Leasingrahoituksen monet mahdollisuudet

Perinteisen ict-laitteiden rahoitusmallin rinnalla on tarjolla irtaimen käyttöomaisuuden leasing. Ajoneuvojen huoltoleasingin avulla on puolestaan mahdollista ottaa käyttöön esimerkiksi sähkö- ja kaasuautoja tai erikoistarpeisiin varustettuja hyötyajoneuvoja. Leasingpalvelut helpottavat myös hankintojen elinkaaren ja hankintasopimusten seuraamista.

Irtaimen käyttöomaisuuden vuokraus mahdollistaa sekä nopeuden että suunnitelmallisuuden

Julkisella sektorilla on nyt mahdollista – ei pelkästään vuokrata – vaan ottaa käyttöön malli, jossa luodaan tehokas irtaimen käyttöomaisuuden hallinta.  Näin organisaatiot saavat hyödyn esimerkiksi palveluna tuotettavasta irtaimistoluetteloinnista, jonka ansioista niillä on aina ajantasainen tieto käyttöomaisuudesta ja sen sijainnista. Samalla ne voivat hyödyntää parhaat käytännöt prosesseissa aina budjetoinnista ja kilpailutuksesta tilaukseen ja käyttöön asti.

Vuokraus mahdollistaa eri toimialojen aikaisempaa nopeamman reagoinnin joko toimintaympäristön muutoksiin, kuten sote- ja maakuntauudistukseen tai uusimpien vaatimusten ripeän täytäntöönpanon, kuten oppimisympäristöjen nykyaikaistamisen.

Vuokraukseen piiriin soveltuvia tuoteryhmiä ovat kalusteet, terveydenhuollon laitteet, hälytysjärjestelmät, työkalut ja -laitteet, konetyökalut, energian ja voimansiirron laitteet, sähköjärjestelmät, valaistuslaitteet, työkoneet ja kuljetuskalusto, jätehuollon laitteet, turvallisuustekniikka, pelastus- ja suojeluvälineet, urheiluvälineet ja toimistolaitteet.

Kunnat valmistautuvat sote-uudistukseen

Soten osalta puitesopimus ei rajoitu ainoastaan uusiin hankintoihin. Sopimus mahdollistaa myös aikaisemmin hankitun, eli olemassa olevan, terveydenhuollon ja muun laitteiston myynnin ja takaisinvuokrauksen. Tällöin 3 Step IT maksaa asiakkaalle yhteisesti sovitun ostosumman, jonka jälkeen asiakas maksaa laitteista vuokraa.

Koulut siirtyvät uusin oppimisympäristöihin

Yksi haaste kunnilla ja oppilaitoksilla on koulutilojen uudistus vastaamaan uusia oppimistarpeita. Suunnitelmat ”koulu on liikkuva koulu” ja ”pulpetit kiertoon” -ajattelu on nykypäivää, jonka irtaimen vuokraus mahdollistaa joustavasti. Uuteen toimintamalliin pääsee siirtymään nopeasti suunnitelmien hyväksymisen jälkeen

– Hankintatoimi kokee keskitetyn leasingin olevan järkevä tapa, koska sopimusten hallinnointi on helpompaa. Jos leasing tulee lukuisten eri toimittajien kautta, niin erilaisia leasingsopimuksia on helposti myös monia, samoin ehtoja, päättymistapoja, summaa 3 Step IT:n Erkki Kondelin.

Kiinnostuitko? Tule kuulemaan lisää keskiviikkona 13.9.2017 klo 12.30 – 12.50 saliin A3.1 3. kerroksessa.

Säästöjä ja vaivattomuutta autoleasingsopimuksella

Henkilö- ja pakettiautojen leasingpalveluiden puitejärjestelyyn liittymällä voi hankkia autoja jopa seitsemän vuoden mittaisilla huoltoleasingsopimuksilla; ilman erillistä kilpailutusta. Puitejärjestely kattaa kaikki automerkit ja -mallit. Normaalien henkilö- ja pakettiautojen lisäksi sopimuksella voi vaivattomasti ja kustannustehokkaasti hankkia myös sähkö- ja kaasuautoja sekä erikoisautoja.

Yksi sopimukseen jo ennalta sitoutuneista asiakkaista on Kirkkohallitus. Kiinteistöpäällikkö Juha Kääriäisen mukaan Kirkkohallitus liittyi mukaan puitejärjestelyyn lähinnä helpottaakseen yksittäisten autojen hankintaan liittyvää kilpailutusta ja jakaakseen autojen hankintaan liittyvät kustannukset tasaisemmin niiden koko käyttöajalle.

– Olemme linjanneet käyttävämme KL-Kuntahankintojen sopimuksia aina kun se on tarkoituksenmukaista. Sitoutumalla puitejärjestelyihin olemme helpottaneet merkittävästi yksittäisiin kilpailutuksiin liittyvää hallinnollista työtä, kertoo Kääriäinen.

– Autoleasingsopimuksessa pidän siitä, että autojen valikoima on hyvin kattava, minkä myötä olemme pystyneet yhdenmukaistamaan käyttämiämme autoja. Aikaisemmin kilpailutimme automme aina hankinta kerrallaan, jolloin mahdollisuus päätyä jokaisella kerralla eri merkkiin oli suuri.

Kiinnostuitko? Tule kuulemaan lisää torstaina 14.9.2017 klo 13.00 – 13.20 Tietolinjaan K-kerroksessa.