Merkittävää kustannussäästöä energiatehokkaalla LED-valaistuksella

Merkittävää kustannussäästöä energiatehokkaalla LED-valaistuksella

Kun kuntien talouteen kohdistuu yhä enemmän säästöpainetta, on yksi helpoiten toteuttavista säästötavoista vanhan valaistuksen päivittäminen LED-valaistukseen. Suurin yksittäinen sähköenergian kuluttaja kiinteistössä on usein valaistus, jonka osuus kaikesta kulutetusta energiasta voi olla jopa kolmannes. Vanhaan ratkaisuun verrattuna LED-valoputkilla saavutettava energiansäästö on valaistuksessa 50-90 %, verrokkivalonlähteen tyypistä ja iästä riippuen.

Pienemmän energiankulutuksen lisäksi säästöä saadaan asennus- ja huoltokuluista, sillä LED-valoputkien käyttöikä on tyypillisesti 3-5 -kertainen loisteputkeen verrattuna. Valtavalo G3+ LED-valoputken käyttöikä on jopa 12,5 –kertainen loisteputkeen verrattuna, 125 000 tuntia!

Energiansäästölaskelmamme ovat osoittaneet, että esimerkiksi TYKS:in kokoisessa sairaalassa voidaan saavuttaa merkittävä energiansäästö pelkästään päivittämällä valaistus LED-tekniikkaan. 50% energiansäästö merkitsee vuositasolla 4,8 miljoonaa kWh ja 384 000 euroa. 70% energiansäästöllä voidaan puolestaan saavuttaa 7,9 miljoonan kWh ja 537 000 euron säästöt vuodessa. Näissä laskelmissa on käytetty sähkönhintana 0,08 e/kWh. Energiansäästön lisäksi hiilidioksidipäästöt pienenevät merkittävästi: vuodessa voidaan vähentää päästöjä jopa 1,4 miljoonaa kg.

Valtavalo LED-valoputket ovat olleet merkittävässä asemassa Vantaan kaupungin palkitussa ESCO-hankkeessa, jossa tavoitteena on säästää energiaa kaikkiaan yli 200 000 euroa vuodessa. Noin neljännes sähkö- ja lämpöenergian yhteenlasketuista euromääräisistä säästöistä tulee LED-valoputkilla. Projektiin on valittu tyypillisiä kuntien kiinteistömassaan kuuluvia rakennuksia kuten kouluja, päiväkoteja, liikuntalaitoksia, kirjastoja ja monitoimitalo. Sähköä säästävä ja turvallinen LED valaiseekin koulutyötä jo useassa vantaalaisessa koulussa.

Tiesitkö muuten, että energiatehokkaat Valtavalo LED-valoputket valmistetaan kotimaisena tuotantona Kajaanissa?

Olemme mukana Kuntamarkkinoilla! Tervetuloa osastollemme E3 (K-krs.) tutustumaan energiatehokkaisiin valaistusratkaisuihimme!

Maija Alasalmi, vastaa Valtavalo Oy:n markkinoinnista ja viestinnästä

************************
Lue meistä lisää osoitteessa: www.valtavalo.fi. Tutustu myös Valtavalo G3+ LED-valoputken elinikää ja elinkaarikustannuksia kuvaaviin infografeihin osoitteessa: http://valtavalo.fi/wp/wp-content/uploads/2015/05/valtavalo_infografit.pdf