Mistä ratkaisu krooniseen sijaispulaan?

Mistä ratkaisu krooniseen sijaispulaan?

Kesälomakausi tarkoittaa usealle terveydenhuollon yksikölle kesäkauden kroonista ongelmaa eli pätevien sijaisten löytämistä lomakauden sijaisuuksiin. Toinen “kausipiikki” sijaistarpeisiin koetaan syksyllä, kun flunssakausi alkaa.

Me Kuntarekry.fi-palvelussa olemme olleet auttamassa Suomen kunta-alan työnantajia löytämään ammattitaitoisia sijaisia jo yli kymmenen vuoden ajan tuomalla yhteen keikkatöitä etsivät työnhakijat ja kuntatyönantajat toimialasta riippumatta.

Kuntarekry-palvelussa on n. 50.000 sijaisuutta etsivää työnhakijaa, joista liki 30.000 on kunta-alan rekrytointiammattilaisten haastatteluissa arvioitu soveltuvaksi eri tyyppisiin sijaistarpeisiin. Kuluneen vuoden aikana asiakkaamme ovat löytäneet Kuntarekry-palvelun avulla sijaisen jo yli miljoonaan työvuoroon.

Kuntarekryn sähköisessä sijaisjärjestelmässä on oma sijaistenhallinnan prosessi. Sijaistarpeen ilmetessä sijaisvälittäjä tai sijaista tarvitseva esimies syöttää tiedot avoimesta sijaistarpeesta ja käynnistää sijaishaun. Palvelu palauttaa hakijalle sijaistietokannasta ehdokkaat, joiden kelpoisuus-, soveltuvuus- ja käytettävyystiedot sopivat asiakkaan sijaisuuden tietoihin. Esimies valitsee kenelle sijaiskandidaateille
”Sijaisuus tarjolla” -viesti lähetetään ja sijaisehdokkaat saavat viestin puhelimeensa. Nopeimmin työtarjoukseen vastannut saa paikan.

Kuntarekry-ohjelmisto hoitaa automaattisesti valitun sijaisen kytkemisen sijaisuuteen, päivittää sijaisuustiedot sijaisen tietoihin ja merkitsee aikavarauksen hänen käytettävyystietoihinsa. Sijaisuudesta vastaava esimies ja muut tarvittavat avainhenkilöt saavat automaattisesti tiedon paikan täyttämisestä.

Tekstiviestiavusteista sijaishakua käyttävät asiakkaamme ovat arvioineet, että järjestelmän säästämä työaika voi rahaksi muutettuna tarkoittaa jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöjä vuositasolla. Lisäksi asiakastilastoista selviää, että sijainen löytyy nopeimmillaan muutamassa minuutissa, minkä rahallista arvoa vaikkapa terveydenhuollossa on vaikea edes arvioida.

Paitsi nopeutta, Kuntarekry-palvelun käyttö tarjoaa myös sijaisprosessin parantunutta laatua. Työnhakijat pysyvät hyvin informoituina sijaishaun etenemisestä, hakuviesti tulee vain sopiville ehdokkaille ja työnantaja saa varmemmin hakuehdot täyttävän sijaisen oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan.

Tervetuloa juttelemaan kanssamme lisää kansallisesta kunta-alalle kehitetystä Kuntarekry-sijaisvälityspalvelusta osastolle 3.09 Kuntatalon 3. kerrokseen!

Misa Leiber, liiketoiminnan kehitysjohtaja, FCG Talent Oy