Nauti tekniikasta – Asiantuntijuus ja toimivat AV-hankinnat

Studiotec Oy, Timo Komonen4.7.2022

Viime vuosikymmenellä alkaneen suuren murroksen myötä audiovisuaalinen teknologia on siirtynyt tietoverkkoihin kokonaisuudessaan. Muutos vaikuttaa kouriintuntuvalta ja pysyvältä.

Äänestä videokuvaan ja valonohjauksesta suoratoistoon audiovisuaalinen tekniikka rakentuu nyt IP-verkkojen varaan. Lisäksi AV-kenttä avautuu nyt laajemmalle kuin koskaan – julkisivuvalaistuksesta turvaratkaisuihin ja kokoustekniikasta näyttämöiden esitystekniikkaan. Teknologian murroksen mukanaan tuoma monialaisuus on haaste, johon täytyy pystyä vastaamaan. Samalla toimituksissa ja palvelutuotannossa on siirrytty entistä laajamittaisempaan monitoimittajaympäristöön etenkin IT-infran osalta.

AV-järjestelmien etävalvonta ja -hallinta on tullut arkeen teknologian murroksen siivittämänä. Etävalvonnan avulla AV-järjestelmien ylläpitopalvelun tuottajalla on mahdollisuus monitoroida järjestelmiä laitetasolla, kun taas järjestelmän etähallinnan avulla voidaan tarvittaessa avustaa tilaisuuden jouheaa etenemistä. AV-järjestelmään liitettävät anturit puolestaan tuottavat statistiikkaa esimerkiksi tilojen käyttöasteista ja säästävät sähköä sammuttamalla laitteet, kun tilaa ei käytetä.

Vastuullisen AV-toimittajan on pystyttävä tarjoamaan katkeamaton toimitusketju AV-hankintaan, jolloin tilaaja välttyy riskaabeleilta urakkarajoilta. Yhteen selkeään sopimukseen tulee sisältyä koko paketti tarvittavasta asiantuntijatiimistä projektinjohtoon ja suunnitteluun, asennuksesta ohjelmointiin sekä käyttöönotosta opastukseen ja ylläpitopalveluihin.

AV-teknologia ei saisi aiheuttaa päänsärkyä hankintapäättäjälle tai loppukäyttäjälle. Päin vastoin. Studiotecissä ajatellaan, että tekniikan tarjoamista uusista mahdollisuuksista on voitava nauttia! Studiotec on kuntasektorilla arvostettu ja osaamisestaan tunnettu yhteistyökumppani, joka on toteuttanut kiitettyjä AV-kokonaisuuksia yli 40 vuoden ajan muun muassa virasto-, monitoimi- ja urheilutaloihin sekä auditorioihin, kokoustiloihin ja oppilaitoksiin. Palveluksessasi on yrityksemme yli 60 asiantuntijaa, joiden avulla onnistut hankinnassasi.

Olemme Kuntamarkkinoilla näytteilleasettajana ensi kertaa. Tavataan paikan päällä, ja jutellaan lisää näistä teemoista. Tervetuloa myös kuuntelemaan asiantuntijoidemme tietoiskuja.

Tuoreimpiin toteuttamiimme kohteisiin voit tutustua osoitteessa:
https://www.studiotec.fi/fi/referenssit

 

Timo Komonen, Projekti- ja palveluyksikön johtaja