Onnistuneiden tilaratkaisujen kivijalka on keskustelu

Vestera Oy, Antti Kurkela26.8.2022

Ihanteellisessa tilanteessa kunnassa on tarjolla monipuolisia palveluja ja niiden tukena toimivia, ajanmukaisia ja juuri oikean kokoisia tiloja täsmälleen oikeissa osoitteissa. Elävässä elämässä käytäntö ei kuitenkaan aina kohtaa teoriaa, ja päättäjät saavat ratkaistavakseen kiperiä kysymyksiä.

Vuokramallilla toteuttavat tilat ovat yhä suositumpi vastaus nopeasti kasvaviin varhaiskasvatuksen, sivistyksen ja hoivan tilatarpeisiin tai elinkaarensa päässä olevien tilojen korvaamiseen. Vesteran HYVÄN OLON -vuokrakonseptilla on korjattu monen kunnan palveluverkkoa toimivammaksi ilman isoja investointeja.

Taloudellinen vuokraratkaisu on kunnalle myös huoleton. Vestera vastaa koko prosessin arvoketjusta: hankkeen kehityksestä, suunnittelusta, rahoituksen järjestämisestä, rakentamisesta, valmiin tuotteen luovuttamisesta palveluntuottajalle, takuuajasta. Nopeimmillaan tilat nousevat alle vuodessa.

HYVÄN OLON -vuokrakonseptin hyödyt kunnalle

1. Uudet, terveet, tarkoituksenmukaiset ja kokonaistaloudelliset rakennukset
2. Valmiit tilat ja palvelutuotanto avaimet käteen -kokonaisratkaisuna
3. Osallistava, käyttäjien tarpeet huomioiva suunnittelu
4. Omien pääomien vapautuminen muihin tarpeisiin
5. Mahdollisuus uudistaa palveluverkkoa joustavasti

Toisaalta: niin joustava kuin vuokrakonseptimme onkin, tiedämme, että se ei ole yhden koon ratkaisu. Parhaat vastaukset tilaongelmiin syntyvät keskustellen, kunnan tilannetta ja palveluverkkoa yhdessä tutkien.

Ehdotammekin, että kun tila-asiat mietityttävät, jaa mietteesi kanssamme. Luottamuksellinen pohdiskelu kahvikupin ääressä ei maksa mitään eikä velvoita mihinkään, mutta voi avata uusia näköaloja. Meillä on tuoda pöytään kokemuksemme, palvelukiinteistö- ja arvoketjuasiantuntemuksemme sekä halu olla kunnalle aito kumppani, jonka kanssa tehdään yhdessä töitä hyvien tavoitteiden eteen.

Yhteystietomme ja lisätietoa yrityksestämme, jonka ennen tunsit Tikakoskena, löydät osoitteesta vestera.fi.

Antti Kurkela, varatoimitusjohtaja