Paras tapa ennustaa tulevaisuutta on tehdä se yhdessä

Paras tapa ennustaa tulevaisuutta on tehdä se yhdessä

6Aika-johtoryhmän pj. Juha Ala-Mursula BusinessOulusta ja ohjausryhmän pj. Päivi Sutinen Espoon kaupungilta vastaanottivat 6Aika-strategialle kansainvälisen yrittäjäneuvoston palkinnon.

“Sillä oli oikeasti merkitystä, mitä sanoimme.” Näin ihastelivat tokaluokkalaiset koulussa, joka avasi ovensa opetusalan sovelluksia kehittäville yrityksille. Yritykset olivat jatkokehittäneet tuotettaan annetun palautteen perusteella.

Esimerkki on KYKY-toiminnasta. KYKY on Espoon kaupungin tuottama toimintamalli, jossa koulut avautuvat innovaatioalustoiksi. Koulut ja yritykset kehittävät alustoilla uusia palveluja oppimisen tarpeisiin. Sama pätee kaikkiin 6Aika-hankkeisiin: uusia kuntapalveluja ja toimintamalleja ei kehitetä enää pelkillä virkamiesvoimilla. Ratkaisuja hakevat kuntien rinnalla yritykset, asukkaat ja tutkimussektori.

Isot haasteet vaativat uusia ratkaisuja

6Aika on Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun yhteinen kaupunkikehittämisen strategia. Hankkeemme tähtäävät fiksumpien palvelujen ja toimintamallien kehittämiseen. Tämä on tarpeen myös käsillä olevien isojen haasteiden takia. Toisena päätavoitteena on yritysten palvelukehityksen tukeminen. Tämä tuo lisää mahdollisuuksia bisnekselle ja pumppaa näin uutta elinvoimaa alueille ja koko maahan.

Miten kuntasi voi hyödyntää 6Aika-tuloksia?

Oppiminen

KYKY-toimintamallin lisäksi Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt  on esimerkki oppimisen palvelujen ja oppimisympäristöjen kehittämisestä.

Katso video: oppimisen palvelujen yhteiskehittäminen

Nopeat kokeilut on menetelmä, jolla kaupungit hankkivat yrityksiltä ketterän kokeilun valitusta kohteesta. Kokeilut aloitettiin Helsingin Kalasatamassa, nyt niitä on tehty 60 ympäri maan.

Katso video: Nopeat kokeilut

Työllisyys

Game Time on valmentanut Oulussa ja Tampereella osaajia pelialalle. DuuniPolku on toinen esimerkki mm. valmennuksista, joilla tuetaan työllistymistä ja yrittäjyyttä.

Katso video: pelialan valmennukset nuorille

Nämä ovat maistiaisia siitä, mitä 6Aika-strategiassa on tehty. Tutustu tuloksiin ja sovella niitä kunnassasi. Lähdetään uudistamaan toimintatapoja ja oppimaan toisiltamme. Jotta pystymme takaamaan tämän päivän tokaluokkalaisille ja kaikille suomalaisille kestävän ja hyvinvoivan ympäristön myös jatkossa.

Johtaja Juha Ala-Mursula, BusinessOulu, 6Aika-johtoryhmän puheenjohtaja
Palvelukehitysjohtaja Päivi Sutinen, Espoon kaupunki, 6Aika-ohjausryhmän puheenjohtaja

Tervetuloa 6Aika-osastolle no. 2.36 (2. krs) Kuntamarkkinoilla 12.-13.9. Tulossa myös Kaupunki innovaatioalustana -keskustelu ja tietoiskuja. Katso teemat ja aikataulut.

6aika.fi
Twitter: @Kuutosaika
Video Smart Cities Work Together

Tutustu oppaisiin ja tulosjulkaisuihin