Sähköistä asiointia kolmannella

Eduix Oy, Rami Heinisuo12.9.2022

Kauan sitten puhuttiin elektronisista asiointipalveluista, sitten sähköisistä, parhaillaan digitaalisista. Vähintään kerran viidessä vuodessa joku jossain on koittanut rakentaa yleisen ja kaikenkattavan sähköisen asioinnin alustan. Jostain syystä useimmista sellaista alustaa kehittäneistä hankkeista ei tunnu jääneen mitään konkreettista jälkeä maailmaan.

Monet sähköisen asioinnin tarpeet eivät vaadi muuta kuin suhteellisen vapaasti muotoiltavat verkkolomakkeet, niihin liitetyn tunnistautumismahdollisuuden sekä joustavan maksujen keräämisen asioinnin yhteydessä. Kun yksittäisiä yksinkertaisia mutta keskenään erilaisia tarpeita lähdetään ratkomaan liian monimutkaisesti, niin valmista ei synny ihan pienellä vaivalla, eikä välttämättä synny juuri mitään.

Vähemmän yksinkertaisia tarpeita taas ei voi hoitaa yksinkertaisilla työkaluilla, usein tarvitaan erillinen tietojärjestelmä. Sähköisen asioinnin kokonaisuudessa onkin kyse oikeiden työkalujen ja ratkaisumallien valinnasta. Kulunut klisee kuuluu, että vasaraa pidellessä kaikki asiat alkavat näyttää nauloilta. Ammattilaisen tunnistaa aina siitä, että hän valitsee työkalun työvaiheen ja halutun lopputuloksen mukaan, eikä päinvastoin.

Eduix työllistää pitkän kokemuksen omaavia sähköisen asioinnin ammattilaisia. Tuotamme sekä helppokäyttöisiä työkaluja yksinkertaisten tarpeiden ratkaisemiseen kustannustehokkaasti, että kustannustehokkaasti toteutettuja erillisohjelmistoja, täsmätyökaluja tiettyyn rajattuun tarpeeseen. Elektronisesti, sähköisesti, digitaalisesti – ja mitä ikinä huominen tuokaan tullessaan.

Tervetuloa osastollemme tutustumaan siihen, miten konstailematon, kustannustehokas ja ihmisälykäs ohjelmistotuotantomme ratkoo nykypäivän ja huomisen ongelmia, osana kuntien verkkopalvelukokonaisuuksia.

Rami Heinisuo, Founder & CEO