Super-Heikki kuntaviidakossa

Huutokaupat.com, Marika van Moorsel26.7.2022

Reissutyötä puhjenneesta umpilisäkkeestä välittämättä, kohteiden luovutuksessa aiheutettu vesivahinko ja asianajajaksi naamioituneena poliisilaitoksella. Kuntasektorin myyntyö on täynnä vauhtia ja erikoistilanteita.

Pääsääntöisesti työ on kyllä tylsää autossa istumista. Etenkin Heikki Savilaaksolla, joka vastaa Huutokaupat.comin julkisen sektorin myynnistä Pohjois-Suomessa ja siirtymät paikasta toiseen ovat pitkiä.

”Palavereita ja puheluita hoidetaan automatkojen aikana ja asiakkaiden luona sitten neuvotellaan ja kuvataan kohteita”, Heikki kertoo.

Tässä työssä täytyy olla omanlaisensa tyyppi ja tuntea julkisen sektorin koukerot kuin omat taskunsa. Täytyy ymmärtää, että kaupanteko prosesseineen, hallitusesittelyineen ja kommenttikierroksineen on välillä hidasta. Dynaaminen myyntitykki ei tässä työssä pärjää.

Joskus julkisen sektorin huutokauppamyyjä on arjen SuperHeikki ja taistelija, joka hoitaa hommat loppuun, vaikka mikä olisi. Eräänkin kerran Heikki reissasi ”vähän kipeänä” pitkin pohjoista kuvaamassa myyntikohteita. Paluu Ylläkseltä meni jo lähes kaksin kerroin vaikeroiden tuskanhiki otsalla. Seuraavana päivänä tie vei sairaalaan, jossa Heikiltä leikattiin puhjennut umpilisäke.

Huutokaupat.comin julkisen sektorin puolella työskentelee kolme myyjää, joista kukin vastaa omasta alueestaan. Isoja ja pienempiä sattumuksia tapahtuu jatkuvasti.

Ruokolahdella tehtiin kerran tonttikierros kaatosateessa. Kunnan edustaja esitteli paikkaa saappaissa ja sadevermeissä, kun huutokauppamyyjä paineli perässä pikkukengissä ja oli läpimärkä kierroksen jälkeen. Lopuksi todettiin, että tontit kaavoitetaan kahden vuoden päästä.

Toisen kerran myyjä kastui irroittaessaan seinästä pesualtaita, jotka oli myyty huutokaupassa. Altaat saatiin irti, mutta niiden mukana myös vesisuihku, jota ei oltu tilattu.

Joskus mennessään poliisin pakeille kuvaamaan takavarikoituja autoja huutokauppailmoituksia varten, myyjältä kysyttiin ovella, kenen kiinniotetun asianajaja hän on.

Tarinoita riittäisi kirjaksi asti, mutta onneksi niille on aina jälkikäteen saanut nauraa.

Asiakkaat odottavat myyjiltä koko ajan syvällisempää yhteistyötä, jotta kävijämäärät kasvaisisvat mahdollisimman suuriksi. Huutokaupat.comissa kohteet saavatkin laajemman näkyvyyden kuin missään muualla, mikä takaa läpinäkyvyyden ja lainvoimaisuuden.

Huutokaupat.comin sankarit hoitavat kohteiden myynnin alusta loppuun asiakkaan rinnalla kulkien. Se, että jalat vähän kastuu, ei menoa haittaa.