Tiedä, tunne ja kehitä paikkakuntasi vapaaehtoistoimintaa

Elisa Huuhka, suunnittelija Vapaaehtoistyö.fi15.9.2021

Usein ajatellaan, että vapaaehtoistoiminta on toisten auttamista. On henkilö, joka tarvitsee apua ja vapaaehtoinen auttaa häntä. Käy esimerkiksi joka viikko tapaamassa yksinäistä vanhusta. Olet oikeassa, vapaaehtoisuus on tätä. Ja se on paljon muutakin. Se on monenlaista tekemistä yhteisen hyvän eteen. Se on asukasyhdistystoimintaa, urheiluseuratoimintaa, aktivismia ja omaan yhteisöön vaikuttamista. Se on yleisötapahtumien toteuttamista, yhteisestä ympäristöstä ja luonnosta huolehtimista. Se on vertaistukea, kulttuuria ja vaikuttamista, jotka kaikki tukevat kunnan rakenteita.

Vapaaehtoistoiminnan vahvuus on sen moninaisuus. Kaupungissa, jossa on paljon vapaaehtoistoimintaa, on myös paljon yhteiskuntaan vaikuttamisen ja siihen kiinnittymisen paikkoja. Osallistuminen on kaikille mahdollista, sillä vapaaehtoisuus ei edellytä tiettyä koulutus- tai tulotasoa.

Tiedätkö, mitä kaikkea vapaaehtoistyön kentällä omassa kotikaupungissasi tapahtuu? Kuinka vapaaehtoistoimintaa voisi mitata? Meidän tavoitteenamme on tuoda vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet läpinäkyviksi kaikille. Vapaaehtoistyö.fi -verkkopalvelu kokoaa yhteen kaikenlaisen vapaaehtoistoiminnan sinunkin kotikaupungissasi. Järjestö-, seurakunta- ja kuntatoimijat voivat ilmoittaa avoimia vapaaehtoistehtäviä ja kuntalaiset voivat palvelun kautta hakea itseään kiinnostaviin tehtäviin ja toimintoihin.

Vapaaehtoistoiminta rakentaa jatkuvasti osallisuuden kulttuuria kaupunkiin. Samalla, kun vapaaehtoistoiminta antaa tekijälleen hyvää mieltä, osallisuutta ja vaikuttamisen mahdollisuuksia, se vaikuttaa positiivisesti koko yhteisöön.

Vapaaehtoistoiminta tuottaa tuloksellista hyvinvointia sinunkin kotipaikkakunnallasi. Jutellaanko tästä vielä lisää?