Valoa-tapahtuma kerää yhteen valaistusalan eri toimijat

Valoa-tapahtuma kerää yhteen valaistusalan eri toimijat

Suomen suurin valaistusalan ammattilaisten tapahtuma Pohjoista voimaa Valoa-ammattilaisseminaari ja -messut järjestetään neljättä kertaa Oulussa 23.11. klo 9-17. Oulun Energia Urakointi Oy:n järjestämä tapahtuma kerää yhteen valaistusalan eri toimijat aina valaisinvalmistajista kuntapäättäjiin.

Tänä vuonna tapahtuman pääpuhujia ovat tunnettu visionääri ja tulevaisuudentutkija Risto Linturi sekä Lighting Design Collectiven valaistussuunnittelija Antti Hiltunen. Lisäksi Valoa-tapahtuma on mukana Suomi 100 -ohjelmassa ja tapahtuman yhteydessä julkaistavat valotaideteokset juhlistavat 100-vuotiasta Suomea.

Pääpuhuja Risto Linturin puheenvuoro lupaa mielenkiintoisia ja jopa yllättäviä näkökulmia valon nykyisiin ja tuleviin käyttömahdollisuuksia teknologian eri osa-alueilla. Valaistussuunnittelija Antti Hiltunen puolestaan avaa suunnittelutoimiston ajatusmaailmaa esimerkkien kautta. Hän lähestyy valoa viestinnän ja ilmaisun välineenä ja esittää vaihtoehtoisia näkökulmia perinteiseen rakentamiseen sekä suunnitteluun.

Seminaarissa kuullaan myös muita asiantuntijapuheenvuoroja. Esimerkiksi teeman valaistuksen hankinta- ja palvelumallit puhujia ovat Kuntarahoitus Oyj:n asiakkuuspäällikkö Kristiina Seppälä sekä Tukesin ylitarkastaja Sakari Hatakka. Seminaaripuheenvuorojen muita teemoja ovat ulkovalaistus ja valaistus teollisuudessa.

Tänä vuonna tapahtuman kävijämäärän odotetaan lisääntyvän viime vuoden 250 osallistujasta, sillä tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa alan toimijoiden keskuudessa. Seminaariohjelmaa on rakennettu entistä monipuolisemmaksi ja laaja-alaisemmaksi ja paikalla on 23 näytteilleasettajaa.

Tapahtuma järjestetään Areena Oulussa, osoitteessa Tyrnäväntie 16. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuneilla vapaa pääsy.

Seminaariohjelma, puhujat ja tilaisuuteen ilmoittautuminen löytyvät tapahtumasivulta www.oulunenergia.fi/valoa.

Julkistettavat valotaideteokset, Kohtaamispaikka ”Yhdessä” sekä Patosillan lisävalaistus, löytyvät Oulussa järjestettävän Lumo-valofestivaalin ohjelmasta www.ouka.fi/lumo .

Lämpimästi tervetuloa mukaan tapahtumaamme!

Oulun Energia Urakointi Oy

Mirja-Maarit Zerkin