Viranomaisverkon lähettiläinä Kuntatalolla – mitä jäi käteen?

Erillisverkot Oy, Jukka Pasanen19.9.2022

Kaksi kiinnostavaa päivää Kuntamarkkinoilla on takana. Kerrokset ja hissit ovat hiljenneet, ständimme 02C:ssä on tyhjennetty. Mitä jäi Erillisverkoille kotiin viemisiksi kohtaamisista ja markkinaväen ajatuksista?

Iso viestimme osallistujille kuului: viranomaisverkko siirtyy laajakaistaiseen aikaan.

Lähivuosina tutut Virve-radiopuhelimet vaihtuvat monipuolisiin älylaitteisiin. Perinteisen ryhmäpuheen rinnalle tulee mahdollisuus välittää dataa ja liikkuvaa kuvaa. Syksyn aikana alamme saada jo dataliittymää asiakastestaukseen. Virve 2 -hanke etenee!

Omaa viestiäkin tärkeämpää oli käytävillä ja tärskyillä kuunnella, mitä asiakkaamme ajattelevat.

Virve-viranomaisverkon merkitys kuntien varautumisessa on ilmeinen. Yleisen turvallisuustilanteen muutokset ovat lisänneet erilaisten harjoitusten määrää ja lisänneet tietoisuutta viranomaisten ja muiden turvallisuustoimijoiden yhteisen työvälineen merkityksestä.

Uudet hyvinvointialueet ja niihin liittyvät toimintatapamuutokset puhuttavat paljon. Kunnilla on varautumis- ja valmiussuunnittelussaan uusi yhteistyötaho. Siihen liittyvää tietoa on koottu uuteen KUJA-hankkkeen oppaita täydentävään julkaisuun, josta löytyy hyvin kokonaisturvallisuusajattelun perusteita.

Kuulimme myös, että koronapandemian ja turvallisuustilanteen muutosten myötä viimeisetkin Virve-puhelimet on kaivettu pöytälaatikoista – hieno juttu!

Olemme myös saaneet uusi tilauksia, mikä on hyvä viesti siitä, että nykyistä järjestelmää pidetään kunnissa aktiivisesti yllä. Siirtymävaiheessa nykyinen Virve ja uusi Virve 2 -viranomaisviestintäpalvelu toimivat rinnakkain, on tärkeää siirtyä uuteen hallitusti.

Virve 2 on koodisana uuteen ja asiakkaamme odottavat dataliittymää jo kiivaasti. Yksi keskeisiä toiveita on, että kun uudistus etenee, toimistoissa voitaisiin luopua erillisistä puhelimista ja päästäisiin ”yhden älypuhelimen taktiikalla” eteenpäin. Viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden yhteistyö saa laajakaistaisessa ratkaisussa joukon toimintaa tehostavia uusia ratkaisuja käyttöönsä.

Kunnat ylläpitävät osaltaan yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta ja kunnilla on myös tärkeä rooli yhteiskunnan huoltovarmuuden ylläpitämisessä. Erillisverkot tarjoaa yhteistyöhön turvallisen yhteyden ja luotettavimman palvelun tänään ja tulevaisuudessa!

Jos et ehtinyt vierailemaan ständillemme ja tapaamaan erillisverkkolaisia – saat lisätietoa kuntien varautumisesta ja tulevista Virve-palveluista tietoiskustamme.