Yllättävän hyvää Arkea sote-maailman muutoksiin

Yllättävän hyvää Arkea sote-maailman muutoksiin

Kuntamaailma elää tällä hetkellä suurinta murrostaan ehkä pitkään aikaan. Kunnan tehtävät ja vastuut ovat myllerryksessä ja työn alla oleva sote-uudistus on suuri muutostekijä. Turussa murrokseen on valmistauduttu siten, että kaupunki on yhtiöittänyt tukitoimintoja etukäteen. Arkiset tukipalvelut kiinteistönhoito-, siivous- ja ruokapalvelut yhtiöitettiin jo vuonna 2012, jolloin syntyi asiakkaille lisäarvoa tuottava monipalveluyritys Arkea Oy.

Suuromistajamme Turku on kilpailuttanut ja edelleen kilpailuttaa aiemmin Arkealta ostamansa palvelut. Menestyäksemme olemme rakentaneet liikeyrityksen, joka palvelee asiakkaita joustavasti ja ympäristön tarpeiden mukaan kehittyen. Olemme kilpailleet, kasvaneet ja hankkineet uusia asiakkaita.

Asiakkaille olemme houkutteleva kumppani: siirtäessään tukipalvelunsa meille, asiakas säästyy monelta huolelta ja voi keskittyä oman ydintoimintansa kehittämiseen. Tukipalveluiden asiantuntijana uudistamme ja viemme asioita yhdessä eteenpäin. Vaikka vastaamme suurista kokonaisuuksista, niihin sisältyy uskomattoman paljon yksityiskohtia ja asiakaskohtaista räätälöintiä. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri siirsi ruokapalvelunsa Arkealle 1.1.2014 alkaen. Koska ravinto on osa hoitoa, annoksissa on runsaasti erikoisruokavalioita. Sairaanhoitopiirin tekniikan ja huollon tulosaluejohtaja Juha Rantasalon mukaan ruoan laatu on hyvä ja palveluita kehitetään jatkuvasti. Sen lisäksi sairaanhoitopiirille on tullut säästöjä merkittävästi.

VSSHP:stä siirtyi Arkealle n. 200 ruokapalvelun ammattilaista vanhoina työntekijöinä. Sittemmin meillä on tehty useita pienempiä, mutta merkittäviä liikkeenluovutuksia, joiden myötä olemme saaneet myös uusia asiakkaita ja työntekijöitä. Hannele Varjonen-Kallio tuli Arkeaan vuoden 2017 alussa Ravintola Petreliuksen liikkeenluovutuksessa. Hän kertoo, että tilanteeseen liittyi epävarmuudentunnetta mm. työpaikan jatkuvuudesta, työnkuvasta ja työyhteisön häviämisestä. Murhe osoittautui turhaksi. Hannele on kokenut tulleensa kuulluksi heti ensimmäisessä tapaamisessa, johon osallistui Arkean toimivaa johtoa laajasti. Nyt Arkeaan siirtymisen jälkeen hän on saanut käyttää osaamistaan, oppia uutta ja soveltaa näitä yrityksen tavoitteiden edistämiseksi.

Olemme palveluliiketoiminnan ammattilaisia myös liikkeenluovutuksissa ja ymmärrämme ihmistä. Arkea on paras kumppani myös sote-maailman muutoksissa. Valitsemalla Arkean tekeminen ja päätösvalta säilyy lähellä.