Innovation och förnyelse i kommunerna

Kommunmarknadens program är ett av de mest omfattande i hela evenemangsbranschen i Finland. Men så är också behovet av information i kommunerna både omfattande och sektorövergripande. För att tillfredsställa efterfrågan på aktuell information och för att ta vara på alla möjligheter att nå den kommer programmet att förbli lika brett.

Temat för Kommunmarknaden 2021 är ”Innovation och förnyelse i kommunerna”. Programmets röda tråd är lösningsorientering. På vilket sätt och med vilka medel tar vi sikte på en hållbar framtid? Vilka dörrar behöver öppnas för att kunna utnyttja innovationer och därmed stödja förnyelse och bevarad livskraft i kommunerna?

Kommunförbundets seminarieprogram och informationsinslag ordnas i huvudsak på webben som förra året. Partiledningen samlas till sin traditionella panel på onsdag morgon. Vi väntar oss synnerligen intressanta anföranden efter kommunalvalet. Förhoppningsvis får vi denna gång också höra Bengt Holmström, Nobelpristagaren i ekonomi. Kommunmarknadens studio sänder program med öppen tillgång på webben under hela evenemanget.

På plats i Kommunernas hus ordnas små möten för inbjudna gäster. Vi bjuder också in lite publik också till de streamade seminarierna.

Kommunmarknadens program publiceras 11.5.2021 och det kompletteras ända fram till evenemanget.