EU:n maatalous- ja maaseuturahoituksesta maksetaan tukia viljelijöille ja rahoitetaan kuntien ja kylien kehittämistä ympäri Suomen. Vuosina 2014–2021 maaseuturahoituksella on rahoitettu lähes 190 miljoonalla eurolla investointeja liikuntapaikkoihin, reitistöihin, yhteisiin tiloihin ja muihin alueen viihtyvyyttä parantaviin hankkeisiin kunnissa ja kylissä. Nämä kohteet ovat paitsi alueen asukkaiden myös esimerkiksi alueella vierailevien matkailijoiden käytettävissä.

Kansallisesti tärkeät kysymykset, jotka vaikuttavat maaseutujen arkeen ja elämään, yritystoimintaan ja ympäristöön nostetaan maaseutupolitiikan neuvoston (MANEn) pöydälle. Liikkumattomuus on yksi sellaisista kysymyksistä, joka vaikuttaa maaseudun asukkaisiin.

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, jonka tehtävä on edistää suomalaisten liikettä ja liikunnallista elämäntapaa, rakentaa edellytyksiä laadukkaalle ja uudistuvalle seura- ja järjestötoiminnalle ja tuottaa menestystä huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen.

Kumppanin verkkosivu:


https://maaseutu.fi/ https://www.maaseutupolitiikka.fi/ https://www.olympiakomitea.fi/

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Lisää liikettä ja toimintakykyä maaseudulle!

Tervetuloa kuulemaan, miten liikettä saataisiin juuri sinun kuntaasi! Kerromme, miten suurin ongelma liikkumattomuus on nyt ja tulevaisuudessa maaseudulla ja miten EU:n maaseuturahoituksella voimme siihen vaikuttaa.

Tietoiskut:
Keskiviikko klo 10.00-10.20, tila A3.3 ​
Torstai klo 10.00-10.20, tila A3.3

"
Osasto: 0D7

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla mahdollistetaan yhdenvertaiset mahdollisuudet liikkua maaseutualueilla

Sari Essayah ja Taina Susiluoto, EU:n maatalous- ja maaseuturahoitus & Maaseutupolitiikan neuvosto 7.9.2023
Liikkumattomuus on tutkitusti yhteinen yhteiskunnallinen haaste, joka koskettaa myös kuntia. Siitä on muodostunut yhteiskunnalle miljardeja euroja vuosittain maksava vakava ongelma. Syksyn 2022 MOVE!-selvityksen mukaan valtakunnallisesti noin 40 prosentilla oppilaista fyysinen...