Vahvistamme yhteiskunnan kivijalkaa

Kiinteistömme muovaavat koko yhteiskuntaa. Niissä luomme elämänmittaisia muistoja – niissä aloitamme opintiemme ja muistelemme kaikkea kokemaamme. Kun haastamme yhdessä vanhat tavat ja uskomukset ja luomme kestävämpiä tilalle, rakennamme parempaa yhteiskuntaa niin itsellemme, läheisillemme kuin kaikille niille, jotka jakavat maailman kanssamme. Yhdessä rakennamme yhteiskunnalle kestävämmän perustan, joka auttaa ja suojaa meitä huomisen haasteissa.

Yhteiskuntakiinteistöillä tarkoitetaan kiinteistöjä, joita käytetään keskeisten yhteiskunnallisten palvelujen, kuten ikäihmisten ja erityisryhmien asumispalvelujen, koulutuksen, terveydenhuollon, oikeuslaitoksen ja pelastuslaitosten palvelujen tuottamiseen. Kiinteistömme on jaettu neljään luokkaan sen mukaan, mitä toimintoja kohteeseen sijoittuu: oppilaitokset, terveydenhuolto- ja hoivakiinteistöt, oikeushallinnon sekä pelastustoimen kiinteistöt.

Jokapäiväiset valintamme vaikuttavat siihen, mihin me itse, meitä ympäröivät ihmiset ja koko maailma kuljemme. Meille on tärkeää, että tunnemme ylpeyttä tekemästämme työstä. Kun teemme työtämme omistautuneesti, myös työtoverimme, asiakkaamme ja asiakkaidemme asiakkaat voivat olla ylpeitä yhteisistä saavutuksistamme. Näin rakennamme yhdessä kestävämpää yhteiskuntaa.

Tavoitteenamme on tuottaa parhaita mahdollisia tilaympäristöjä asiakkaillemme. Olemme joustavia ja luomme terveellisiä ja turvallisia tiloja, joissa ihmiset viihtyvät ja kaikki toimii. Hemsön kanssa asiat toimivat nopeasti ja helposti, ilman turhaa byrokratiaa.

Kumppanin verkkosivu:


https://www.hemso.fi

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Tervetuloa keskustelemaan kanssamme, kuinka voimme yhdessä ratkaista toimitilahaasteenne, olipa kyseessä sitten päiväkoti tai koulu, hoivakiinteistö tai vaikkapa paloasema.

Infomme järjestetään molempina päivinä klo 13:30. Keskiviikkona 14.9. infon aiheena on arki ja elämä vuokralaisena. Torstaina 15.9. keskitymme vuokrahankintaan, kiinteistökehitykseen sekä erilaisiin tapoihin ratkaista vuokratilatarpeita.

Voit varata messuvierailusi yhteyteen keskusteluajan maajohtajamme Jarkko Leinosen tai kiinteistöjohtajamme Mikko Sallan kanssa. Keskusteluissa pääsette pohtimaan yksilöllisemmin juuri teille sopivia ratkaisuja. Varaa keskusteluaika lähettämällä viestiä veera.simola(a)hemso.fi

Löydät meidät Kuntamarkkinoilta K-kerroksesta messuosastolta 0E4. Tule rohkeasti keskustelemaan!

"

Ota Yhteyttä


Jarkko Leinonen
maajohtaja
0400 150 841
jarkko.leinonen@hemso.se

Osasto: 0E4

Kumppanin ohjelma

Myynti- ja takaisinvuokrausmallista ratkaisu kiinteistöhaasteisiin

Myynti- ja takaisinvuokrausmallissa kunta hajauttaa kiinteistöriskiään myymällä olemassa olevan rakennuksen yksityiselle toimijalle ja jää itse rakennukseen vuokralle. Jatkossa vuokranantaja vastaa kiinteistön ylläpidosta ja mahdollisista korjauksista kiinteään hintaan sekä kantaa kiinteistöön liittyvät riskit jäännösarvoriski mukaanlukien.

Omistajan resursseilla suuretkin peruskorjaushankkeet on mahdollista viedä läpi kunnan kannalta kevyin resurssein.

Vaikka suurin osa kuntakiinteistöistä on edelleen kuntien omistuksessa, on myynti- ja takaisinvuokrausmalli yleistynyt viimevuosina laajasti. Mallilla kunta voi esimerkiksi vapauttaa pääomaa kohdentaakseen investointeja muualle, jakaa kiinteistöriskiä sopivaksi kokemallaan jaolla ja keskittyä kehittämään kiinteistöissä tapahtuvaa toimintaa itse kiinteistöjen sijaan.

Pitkäjänteinen kiinteistösijoittaja voi olla kunnan luotettava kumppani kiinteistöasioissa tuleville vuosikymmenille.

Keskiviikko 14.9.2022
13.30 - 13.50
Verkko

Vuokramalli yhteiskuntakiinteistöjen hankinnassa ja peruskorjaamisessa

Vuokramalli soveltuu hyvin niin uudis- kuin peruskorjauskohteisiin ja tarjoaa samalla mahdollisuuden jakaa ylläpitoon liittyviä rakennuksen elinkaaren aikaisia riskejä vuokralaisen ja vuokranantajan välillä hankkeeseen sopivalla tavalla – kiinteistön jäännösarvoriskin ollessa aina vuokranantajalla.

Kiinteistösijoittajan osaaminen ja resurssit ovat vuokramallissa kunnan käytettävissä myös projektivaiheessa ja merkittävä osa projektiriskeistä on vuokranantajan kannettavana.

Vuokramallilla hankittaessa on hyvä huomioida mm. millaiset kaupalliset ehdot tuovat kunnalle sen kannalta olennaiset tulokset ja mitkä asiat kannattaa jättää vuokranantajan harkittavaksi. Vuokranantajaa kilpailutettaessa on myös hyvä kääntää katse pelkästä projektivaiheesta varsinaisen sopimuskauden ajalle ja arvioida myös sitä, millaista vuokranantajaa ollaan valitsemassa.

Vuokramallilla kunta voi hankkia itselleen paitsi kiinteistön, myös kumppanin.

Torstai 15.9.2022
13.30 - 13.50
Verkko

Kannattaako kunnan omistaa vai vuokrata kiinteistöjään?

Hemsö, Jarkko Leinonen 16.8.2022
Onko vuokraaminen kunnalle kalliimpaa kuin uuden tai peruskorjattavan kiinteistön rakennuttaminen itse? Onko järkeä myydä olemassa oleva kohde ja jäädä siihen vuokralle? Vuokramallin taloudellisuus vuokralaisen näkökulmasta herättää kysymyksiä, joihin pääsen usein...