Hengitysliitto on sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaiden hyvää elämää. Yleisimpiä hengityssairauksia ovat astma, uniapnea ja keuhkoahtaumatauti. Liiton 73 jäsenyhdistyksen toiminnassa on mukana noin 20 000 hengityssairasta, heidän läheistään sekä hengitysterveydestä kiinnostuneita.

Hengitysliitto tekee monipuolista työtä, jotta Suomessa on hyvä hengittää. Kannustamme ehkäisemään sää- ja ilmastoriskejä sekä sisäilmaongelmia. Tarjoamme tietoa, kokemustietoa ja vertaistukea.

Kumppanin verkkosivu:


https://www.hengitysliitto.fi/

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Mikä olisi tärkeämpi veto- ja pitovoima kunnassa kuin puhdas elinympäristö ja hengitysilma? Terveellistä elinympäristöä rakennetaan yhteiskunnallisin päätöksin ja ratkaisuin kaikilla politiikan sektoreilla niin kansallisella, hyvinvointialue- kuin kuntatasolla. Ihmisen aikaansaamalla ilmastonmuutoksella on vaikutuksia yhteiskuntaan, talouteen ja terveyteen. Ilmastopäätökset ovat myös terveyspäätöksiä.

Hengitysliiton tietoiskussa 13.9. kello 14.30 kuulet lisää sää- ja ilmastoriskien vaikutuksista hengitysterveyteen. Tietoisku on tarkoitettu päättäjille, viranhaltijoille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lisäämään kunnan pito- ja vetovoimaa puhtaan hengitysilman avulla.

Myös savuttomuus ja nikotiinittomuus ovat osa terveellistä elämää, puhtaampaa elinympäristöä sekä kestävää tulevaisuutta. Tervetuloa keskustelemaan nikotiinittomuudesta lisää osastolle 3S44.

"

Ota Yhteyttä


www.hengitysliitto.fi/yhteystiedot

Osasto: 3S44

Onko kunnassasi hyvä hengittää? – Sää- ja ilmastoriskien vaikutus hengitysterveyteen

Sari Mäki ja Kirsi Säkkinen, Hengitysliitto 30.8.2023
Mikä olisi tärkeämpi veto- ja pitovoima kunnassa kuin puhdas elinympäristö ja puhdas hengitysilma? Terveellistä elinympäristöä rakennetaan yhteiskunnallisin päätöksin kaikilla politiikan sektoreilla. Elinympäristöjen muutokseen tarvitaan lainsäädäntöön, verotukseen ja sosiaaliturvaan liittyviä toimia,...