Suomessa on lähes 11 000 sosiaali- ja terveysalan järjestöä. Joukkoon kuuluu sekä koko maassa että paikallisesti toimivia järjestöjä, jotka tavoittavat ihmisiä aina vauvaperheistä ikäihmisiin asti.

Sosiaali- ja terveysjärjestöt voivat toiminnallaan ja osaamisellaan tukea sekä kuntia että hyvinvointialueita niiden tärkeissä tehtävissä, kuten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.

Sosiaali- ja terveysjärjestöt tukevat ihmisiä vaikeissa elämäntilanteissa esimerkiksi vertaistuella ja neuvonnalla. Lisäksi sote-järjestöt tarjoavat seuraa, harrastusmahdollisuuksia ja mielekästä tekemistä eri ihmisryhmille. Järjestöt ovat myös usein se taho, joka välittää heikoimmassa asemassa olevien ja paljon palveluita tarvitsevien ihmisten ääntä eteenpäin.

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n ja alueellisten verkostojärjestökumppaneiden muodostama Järjestöjen sote-muutostuki työskentelee sen puolesta, että järjestöt varmistavat paikkansa ihmisten osallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä turvallisuuden takaajina sote-uudistuksen jälkeisessä Suomessa. Teemme siis ihmisen sotea.

Kumppanin verkkosivu:


https://www.soste.fi/jarjestojen-sote-muutostuki/

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Järjestöjen sote-muutostuen tekijät ja materiaalit ovat apunasi, kun haluat tietää lisää sote-järjestöistä ja järjestöyhteistyön mahdollisuuksista alueellasi.

Tule tapaamaan meitä Kuntamarkkinoiden osastolle 3A5 ja osallistu tietoiskuihimme verkossa:

Ke 14.9. klo 9.30–9.50: Sote-järjestöt kuntien ja hyvinvointialueiden tukena – miten varmistaa hyvä yhteistyö järjestöjen kanssa?

To 15.9. klo 9.30–9.50: Social- och hälsovårdsorganisationera som stöd för kommuner och välfärdsområden – hur garantera ett gott samarbete med organisationerna?

"

Ota Yhteyttä


Sirkku Aalto
viestinnän erityisasiantuntija, Järjestöjen sote-muutostuki
SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry
040 121 6546
sirkku.aalto@soste.fi

Osasto: 3A5