Kotimaisten kielten keskus (Kotus) on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto. Virkakielen ja nimistön asiantuntijamme auttavat julkishallinnon työntekijöitä kielenkäytön ja nimien kehittämisessä. Laadimme ohjeita, artikkeleita ja lausuntoja, ja meiltä voi tilata koulutusta ja asiantuntija-apua.

Kumppanin verkkosivu:


https://www.kotus.fi/virkakieli

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Vuosi 2021 tuo hyvän virkakielen opiskelun kaikkien ulottuville: Kotimaisten kielten keskus julkaisee vuoden aikana 5 uutta verkkokurssia, joilla perehdytään laajasti hyvään viranomaiskieleen ja toimiviin julkishallinnon nimiin.

Haluamme haastaa teidät kouluttautumaan, oppimaan uutta ja innostumaan viranomaiskielen parantamisesta! Kuntamarkkinoiden chatissa voitte kysyä meiltä kursseistamme ja ohjemateriaaleistamme. Muissa kielikysymyksissä teitä palvelevat Kotimaisten kielten keskuksen kieli- ja nimineuvonta: www.kotus.fi/palvelut/kieli-_ja_nimineuvonta.

"

Ota Yhteyttä


Kotimaisten kielten keskus
Hakaniemenranta 6
00530 Helsinki

www.kotus.fi
virkakieli@kotus.fi

Osasto: Verkko

”Heräsi innostus tekstien parantamiseen”

Marianne Laaksonen, Kotimaisten kielten keskus 23.8.2021
Kotimaisten kielten keskus tarjoaa ilmaisia verkkokursseja tekstien ja nimien selkeyttämiseen. Hyvä virkakieli -verkkokurssipakettimme sisältää kuusi kurssia, joista neljä on jo julkaistu. Toimiva hallinto on kielestä kiinni -kurssin tavoitteena on herättää...