Kansainvälisesti ainutlaatuiseen kouluruokailuumme liittyy pitkästä kokemuksesta ja monista vahvuuksista huolimatta monia uudistus- ja kehittämistarpeita. Maa- ja metsätalousministeriön julkaisema kansallinen Kouluruokaohjelma nostaa esille kouluruokailun ajankohtaiset kehittämistä vaativat osa-alueet ja konkreettiset ehdotukset niiden kehittämiseksi.

Kouluruokaohjelman tavoitteena on kannustaa kuntia uudistamaan kouluruokailua ja kehittämään muun muassa maksutonta välipalaa, kouluruuan kotimaisuusastetta ja ekologisuutta, ruokakasvatusta, oppilaiden osallisuutta sekä yhteisöllistä kouluruokailua.

Kumppanin verkkosivu:


https://mmm.fi/kouluruoka

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Tervetuloa tutustumaan Kouluruokaohjelmaan. Samalla kuulet, miten tuemme kuntia Kouluruokaohjelman toteuttamisessa. Osastollamme ovat paikalla kouluruokailun ja julkisten ruokahankintojen asiantuntijat.

"

Ota Yhteyttä


Erityisasiantuntija Auli Väänänen, maa- ja metsätalousministeriö (kouluruokailu, julkiset ruokahankinnat), auli.vaananen@gov.fi
Kouluruokakoordinaattori Virpi Kulomaa, Viestintävalkea Oy, virpi@viestintavalkea.fi

Osasto: 3S8

Kouluruokaohjelma uudistaa kouluruokailua

Auli Väänänen ja Virpi Kulomaa, Kouluruokaohjelma 9.8.2023
Kouluruokailun kehittäminen ja siihen panostaminen on konkreettinen keino tukea lasten ja nuorten hyvinvointia. Kuntapäättäjien tulisi tunnistaa kouluruokailun laajat vaikutukset ja osoittaa sen kehittämiseen riittävät resurssit. Maa- ja metsätalousministeriö julkaisi viime...