Mielenterveysomaisten keskusliitto Finfami ry

FINFAMI – JÄRJESTÖ MIELENTERVEYSOMAISTEN ASIALLA

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami on mielenterveysomaisten ja -omaishoitajien valtakunnallinen edunvalvoja ja omaistyön asiantuntijaorganisaatio. Teemme työtä mielenterveysomaisten ja läheisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Järjestöön kuuluu keskusliiton lisäksi 16 alueellista jäsenyhdistystä ympäri Suomen. Jäsenyhdistykset tarjoavat tietoa, tukea ja neuvontaa kaikille omaisille ja läheisille, joiden perheessä tai lähipiirissä joku oireilee tai sairastaa psyykkisesti. Tuemme omaisia erilaisissa elämäntilanteissa: voit olla puoliso, sisar, lapsi, vanhempi tai ystävä.

Lisää tietoa yhdistyksestä saat:

Jäsenyhdistykset

Kumppanin verkkosivu:


https://finfami.fi/

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Tervetuloa osastollemme keskustelemaan mielenterveysomaisten ja läheisten hyvinvoinnin edistämiseen liittyvistä asioista.

Kerromme myös miten omaisten huomiointia voitaisiin parantaa mielenterveyspalveluissa mielenterveysomaisten palvelupolkujen kautta.

Palvelupolkujen tavoitteena on, että omaiset ja muut läheiset pystytään huomioimaan jatkossa paremmin palvelujärjestelmässä itsenäisinä tuen tarvitsijoina. Omaisten tarpeet tunnistetaan ja he saavat tietoa ja tukea nopeasti matalalla kynnyksellä. Palvelupolkujen kohderyhmänä ovat mm. psykiatrian ammattilaiset sekä muut sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat, kolmas sektori, seurakunnat, varhaiskasvatus, koulut ja mielenterveysomaiset.

"

Ota Yhteyttä


Yhteystiedot

Osasto: 3S44

Mielenterveysomaisen palvelupolku vahvistaa omaisten ja perheiden tukea

Minna Vuorio ja Marianna Roine, Mielenterveysomaisten keskusliitto Finfami ry 15.9.2023
Kun yksi sairastuu – monen maailma muuttuu. Psyykkinen sairastuminen vaikuttaa aina sekä sairastuneen omaan että hänen omaistensa ja läheistensä elämään; sairastuminen tuo omaisen elämään huolta, ennakoimattomuutta sekä usein suurta huolenpitovastuuta....