Kansallisen hankintastrategian tavoitteena on edistää vastuullisesti ja kestävästi tuotetun ruoan käyttöä julkisissa ruokahankinnoissa. Maa- ja metsätalousministeriö tukee kuntia tavoitteen toimeenpanossa.

Vastuullinen ruoka on ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää, se on terveellistä ja turvallista. Vastuullisen ruoantuotannon ympäristövaikutukset ovat minimissä, ja se huomioi eläinten terveyden ja hyvinvoinnin. Ruoka on jäljitettävissä ja sen alkuperä on tunnettu. Vastuullinen ruoka on myös kannattavaa tekijälleen.

On tärkeä ymmärtää ruokapalvelun tarjoaman ruoan ja ruokahankintojen suuri merkitys sekä terveyden että kokonaiskestävyyden kannalta. Kestävästi toteutetut julkiset ruokahankinnat vahvistavat myös huoltovarmuuttamme ja omavaraisuustavoitettamme.

Kumppanin verkkosivu:


https://mmm.fi/julkiset-ruokahankinnat

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Edistäkää määrätietoisesti kestävästi tuotetun lähiruoan, luomun ja kotimaisen ruoan osuutta kuntanne elintarvikehankinnoissa. Linjatkaa kuntanne kestävistä ruoka- ja ruokapalveluhankinnoista selkeästi kuntastrategiassa ja sitä tarkentavassa hankintastrategiassa. Sitoutukaa vastuullisuuden lisäämiseen kunnan elintarvikehankinnoissa mm. vastuullisuutta lisäävien hankintakriteerien avulla.

Ruokaa tulee arvostaa, ja arvostuksen tulee näkyä jokaisella julkisella ruokalautasella maistuvana, terveellisenä ja kestävästi tuotettuna ruoka-annoksena.

"

Ota Yhteyttä


Auli Väänänen
Auli.vaananen@mmm.fi
050 472 1312

Osasto: Verkko