Hallitusohjelman mukaisesti kunnissa aloitetaan vuonna 2024 siirtyminen valtakunnalliseen rakennetun ympäristön tietojärjestelmään (RYTJ). Ryhti-hanke tarjoaa kunnille ja maakuntien liitoille maksutonta muutostukea vuosina 2022–2023. Ryhti-muutostuki on kunnille ja maakuntien liitoille mahdollisuus valmistautua rakennetun ympäristön tietojärjestelmän käyttöönottoon ja toimintatapojen muutokseen. Muutostuen sisältö suunnitellaan hyödyntäen kuntakentän osaamista ja vastaamaan juuri kuntien oikeisiin tarpeisiin.
Ryhti-muutostuki auttaa selvittämään organisaation rakennetun ympäristön tietojen tilanteen ja nykyiset valmiudet uuden tietojärjestelmän käyttöönottoon. Halutessaan kunta tai maakunta saa yksilöidyn toimenpideohjelman, joka auttaa muutokseen valmistautumisessa.
Tarttumalla tukeen kunta saa koulutuksia, oppaita ja välineitä, jotka auttavat rakennetun ympäristön digiloikassa. Verkostoitumistapahtumiin ja mentoriohjaukseen osallistumalla voi myös oppia muiden kuntien kokemuksista ja hyvistä käytännöistä.
Palvelun tuottaa DigiFinland Oy:n viisihenkinen asiantuntijatiimi yhteistyössä Ympäristöministeriön ja Suomen Ympäristökeskuksen kanssa.

Kumppanin verkkosivu:


https://digifinland.fi/toimintamme/ryhti-muutostuki-projekti/palvelut-kunnille/

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Tervetuloa keskustelemaan Ryhti-hankkeesta ja Ryhti-muutostuen tarjoamista palveluista kunnille. Olemme mukana Kuntamarkkinoilla omalla standilla osastolla 3S38. Voit myös tulla keskustelemaan tiimimme kanssa Kuntatalon ensimmäiseen kerrokseen neuvotteluhuoneeseen B1.3. keskiviikkona klo 14:30-16 ja torstaina klo 13:30-15. Toivomme vilkasta ja monipuolista vuorovaikutusta kuntien edustajien ja muiden sidosryhmien kanssa. Yhdessä tekemällä siirtyminen RYTJ:n käyttöönottoon sujuu kevyemmin.

"

Ota Yhteyttä


Projektipäällikkö: Satu Reisko, satu.reisko@digifinland.fi, 046 921 0722
Ryhti-muutostukitiimi: ryhtimuutostuki@digifinland.fi

Osasto: 3S38

Rakennetun ympäristön tiedot digitalisoituvat

Ryhti muutostuki-projekti/Ympäristöministeriö ja DigiFinland 31.8.2022
DigiFinlandin Ryhti muutostuki -projekti tukee kuntia valmistautumaan rakennetun ympäristön tietojärjestelmän käyttöönottoon. Vuoden 2024 alussa käyttöönotettava rakennetun ympäristön tietojärjestelmä kokoaa kaava- ja lupatiedot kaikista Suomen kunnista. Muutosta valmistellaan ympäristöministeriössä Ryhti-hankkeessa ja...

Kunnan digitaalisten valmiuksien mittaaminen tärkeää

Ryhti-muutostuki, Jarmo Pulkkinen, 26.7.2022
Digitalisaatio ja asiakaskeskeisyys ovat kunnissa megatrendejä, jotka haastavat tavan nähdä kunnan palveluprosessit lineaarisesti siiloissa etenevinä. Olemassa olevien kuntapalveluiden digitoinnin rinnalla kuntien digitaalisessa muutoksessa kyse on toimintamallien ja palveluiden jäsentämisestä uudelleen....