Sitra on tulevaisuustalo, jonka visiona ja tavoitteena on Suomi, joka menestyy rakentamalla reilua, kestävää ja innostavaa tulevaisuutta ja jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa.

Käytännössä Sitra ennakoi yhteiskunnan muutoksia, selvittää kehitysvaihtoehtoja, tekee kokeiluja, kehittää toimintamalleja ja tuo ihmiset ja organisaatiot yhteen, jotta uudistuminen onnistuu. Sitran työn painopisteet jakautuvat temaattisesti kolmeen osa-alueeseen: Kestävyysratkaisuihin, Reiluun datatalouteen ja Demokratiaan ja osallisuuteen.

Demokratia- ja osallisuus teeman tavoitteena on etsiä ratkaisuja yhteiskunnallisen osallisuuden ja luottamuksen vahvistamiseksi sekä uusien teknologioiden hyödyntämiseksi. Uudistamme ja kehitämme esimerkiksi demokratian rakenteita, toimintatapoja ja osallistumisen ja vuorovaikutuksen keinoja.

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Suomalaisten luottamus omiin vaikutusmahdollisuuksiin on laskussa, mutta halua osallistua on. Demokratia vaatii pientä laittamista ja uusia kansalaisvaikuttamisen tapoja. Sitran osastolla saat erityistä tietoa siitä, millaista huoltoa kaivataan juuri sinun alueellasi. Demokratian huoltopisteellä voit katsastuttaa oman alueesi osallisuuden tilan. Saat mukaasi myös työkalupakin, jolla asukkaiden ääni kytketään vahvemmin päätöksentekoon. Demokratian huoltotoimenpiteiden lomassa myös suut korjataan makeaksi – tervetuloa!

"

Ota Yhteyttä


Sanna-Kaisa Saloranta
Projektikoordinaattori, Uudet vaikuttamisen tavat -projekti, Sitra
sanna-kaisa.saloranta@sitra.fi

Osasto: 0G6