Sitra on tulevaisuustalo, jonka visiona ja tavoitteena on Suomi, joka menestyy rakentamalla reilua, kestävää ja innostavaa tulevaisuutta ja jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa.

Käytännössä Sitra ennakoi yhteiskunnan muutoksia, selvittää kehitysvaihtoehtoja, tekee kokeiluja, kehittää toimintamalleja ja tuo ihmiset ja organisaatiot yhteen, jotta uudistuminen onnistuu. Sitralla on käytössään monipuolinen työkalupakki ja laajat verkostot muutostarpeiden tunnistamiseen ja muutosten toteuttamiseen.

Sitran työn painopisteet jakautuvat temaattisesti kolmeen osa-alueeseen: Kestävyysratkaisuihin, Reiluun datatalouteen ja Demokratiaan ja osallisuuteen.

Demokratia- ja osallisuus teeman tavoitteena on etsiä ratkaisuja yhteiskunnallisen osallisuuden ja luottamuksen vahvistamiseksi sekä uusien teknologioiden hyödyntämiseksi. Uudistamme ja kehitämme esimerkiksi demokratian rakenteita, toimintatapoja ja osallistumisen ja vuorovaikutuksen keinoja. Keskitymme erityisesti siihen, miten verkostomaiset toimintatavat ja algoritmi- ja datapohjaisen toiminnan ja vaikuttamisen keinot voidaan valjastaa demokratian, osallisuuden ja yhteistoiminnan tueksi.

Kumppanin verkkosivu:


https://www.sitra.fi/aiheet/uudet-vaikuttamisen-tavat/

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Kuntamarkkinoiden Sitran osastolla teidät vastaanottaa Uudet vaikuttamisen tavat -projektin asiantuntijat. Uudet vaikuttamisen tavat -projektissa vahvistamme osallistuvaa demokratiaa Suomessa tekemällä kokeiluja, selvityksiä ja tukemalla uusien osallistumismuotojen käyttöönottoa. Pyrimme levittämään uusia vaikuttamisen tapoja entistä laajempaan käyttöön Suomessa ja vahvistamaan niiden kytkentää päätöksentekoon. Tarjoamme nyt osastollamme uutta aluekohtaista tietoa osallistamisen tueksi – tule katsomaan mikä alueellasi liikuttaa ihmisiä ja keskustelemaan kanssamme innostavimmista osallistuvan demokratian menetelmistä.

"

Ota Yhteyttä


Sanna-Kaisa Saloranta
Projektikoordinaattori, Uudet vaikuttamisen tavat -projekti, Sitra
sanna-kaisa.saloranta@sitra.fi

Osasto: 0G6