Suomen Asumisoikeusyhteisöt ry (SAY) edustaa asumisoikeusasuntoja omistavia yhteisöjä. SAY:n tarkoituksena on edistää asumisoikeusasumista. Yhdistys tuottaa ja levittää ajantasaista ja puolueetonta tietoa sekä edistää asumisoikeusasuntojen omistajien, asukkaiden ja viranomaisten välistä yhteistyötä. SAY:n jäsenyhteisöt omistavat noin 99 prosenttia Suomen yli 50 000 asumisoikeusasunnosta, joissa asuu yli 100 000 asukasta.

Kumppanin verkkosivu:


http://www.asumisoikeus.fi/

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Asumisoikeusasuminen lisää kuntien elinvoimaa. Asumisoikeusasunnot ovat erittäin kysyttyjä, koska niitä on tarjolla edulliseen hintaan, hyvillä paikoilla ja kaikissa kokoluokissa. Asumisoikeusasunnot ovat turvallinen asumismuoto, sillä asumisoikeus pysyy esimerkiksi kiinteistöjen peruskorjausten yli. Vuosittainen vaihtuvuus onkin erittäin pieni, vain 10–15 prosenttia. Kunnille asumisoikeusasunnot ovat elinkeinopoliittisesti tärkeitä. Asumisoikeusasunnot takaavat sen, että kunnissa toimivien yritysten työntekijöillä on mahdollista asua lähellä työpaikkoja.

"

Ota Yhteyttä


elias.kiviranta@avainyhtiot.fi, puh. 0405772784

Osasto: Verkko

Kumppanin ohjelma

Mistä ja miten lisää kohtuuhintaista asumista kaupungeissa?

Kohtuuhintainen asuminen kaupungeissa on ollut otsikoissa jo pitkään. Samalla kun asuminen lähellä keskustoja ja palveluita kallistuu, pieni- ja keskituloiset perheet muuttavat kaupungeista lähikuntiin. Kaupungit ja yritykset tarvitsevat kuitenkin kipeästi työvoimaa lähelle palveluita. Miten kohtuuhintainen asuminen voitaisiin ratkaista ja mihin tulisi kiinnittää huomiota? Voisiko kohtuuhintainen ja omakustannusperiaatteella toimiva asumisoikeus olla yksi pala ratkaisua? Paneelikeskustelussa asiaa pohditaan niin kaupungin kuin asumisoikeusyhteisön näkökulmasta ja koitetaan tuoda esiin ratkaisuja päivän polttavaan ongelmaan. Paneelin aikana on mahdollisuus tehdä myös kysymyksiä. Tervetuloa seuraamaan keskustelua!

Keskiviikko 15.9.2021
09.30 - 09.50

Mistä ja miten lisää kohtuuhintaista asumista kaupungeissa?

Kohtuuhintainen asuminen kaupungeissa on ollut otsikoissa jo pitkään. Samalla kun asuminen lähellä keskustoja ja palveluita kallistuu, pieni- ja keskituloiset perheet muuttavat kaupungeista lähikuntiin. Kaupungit ja yritykset tarvitsevat kuitenkin kipeästi työvoimaa lähelle palveluita. Miten kohtuuhintainen asuminen voitaisiin ratkaista ja mihin tulisi kiinnittää huomiota? Voisiko kohtuuhintainen ja omakustannusperiaatteella toimiva asumisoikeus olla yksi pala ratkaisua? Paneelikeskustelussa asiaa pohditaan niin kaupungin kuin asumisoikeusyhteisön näkökulmasta ja koitetaan tuoda esiin ratkaisuja päivän polttavaan ongelmaan. Paneelin aikana on mahdolisuus tehdä myös kysymyksiä. Tervetuloa seuraamaan keskustelua!

Torstai 16.9.2021
09.30 - 09.50

Asumisoikeusasunnoissa on kohtuulliset asumiskustannukset

Suomen Asumisoikeusyhteisöt Ry 11.9.2021
Asumiskustannukset ovat kohonneet erityisesti pääkaupunkiseudulla ja muutamissa muissa kasvukeskuksissa kohtuuttomalle tasolle. Asumisoikeusasunnot ovat tärkeä vaihtoehto erityisesti pieni- ja keskituloisille.   ASUMISEN KALLEUS  koskee sekä omistus- että vapaarahoitteista vuokra-asumista. Omistusasunnot ovat...

Onko kunnassasi riittävästi kohtuuhintaisia koteja?

Elias Kiviranta, myynti- ja markkinointijohtaja, Suomen Asumisoikeusyhteisöt Ry 16.8.2021
Asumista ja asumiseen liittyviä ongelmia tarkasteltaessa törmätään pian asumisen kalleuteen. Asuntojen hinnat ovat nousseet niin, että erityisesti isoissa kaupungeissa pienituloisilla palvelualojen ammattilaisilla ei ole mahdollisuutta hankkia asuntoa – omistusasunnosta puhumattakaan....