SFS on kumppanisi ja oppaasi standardien maailmaan. Kerromme standardien hyödyistä ja ylläpidämme Suomen tarpeita vastaavaa standardikokoelmaa. Huolehdimme siitä, että suomalaisilla on mahdollisuus osallistua standardisointiin. Vaikuttamalla standardeihin ja käyttämällä niitä lisäämme suomalaisten hyvinvointia ja edistämme kestävää, tehokasta ja turvallista maailmaa.

Kunnat hyötyvät standardeista monin tavoin, käyttämällä niitä itse tai hankkimalla tuotteita tai palveluja yrityksiltä, jotka käyttävät standardeja. Standardeilla kunnat voivat tehostaa johtamistaan, sujuvoittaa hankintoja, tarjota turvallisia liikunta- ja leikkipaikkoja, edistää kestävää kehitystä, parantaa digitaalista turvallisuutta – ja paljon muuta. Ollaan yhteydessä, kerromme sinulle mielellämme lisää!

Kumppanin verkkosivu:


https://sfs.fi/
Osasto: 0I7

Kumppanin ohjelma

Työkaluja tehokkaan, kestävän ja turvallisen kunnan rakentamiseen 

Läpinäkyvyyttä, tehokkuutta, järjestelmällisyyttä. Standardeista kunta saa käytännön työkaluja toimintansa kehittämiseen, oli sitten kyse johtamisesta, hankinnoista, digitaalisista palveluista tai vaikkapa ympäristötavoitteiden saavuttamisesta.

Vaan mitä ne standardit oikein ovat, kuka niitä tekee ja miksi? Näihin vastaavat SFS:n standardisointijohtaja Elina Huttunen ja viestintäjohtaja Karina Vikman. Tule mukaan ja ota standardit ja niiden hyödyt haltuun!

Keskiviikko 14.9.2022
14.00 - 14.20
Verkko

Tiedot turvaan!

Tietoturvan pettäminen voi aiheuttaa valtavia vahinkoja. Kaikkien organisaatioiden – myös kuntien – onkin kyettävä tunnistamaan omat tietoturvariskinsä ja hallitsemaan järjestelmällisesti ja tehokkaasti tietojärjestelmiensä turvallista toimintaa.

Onneksi tähän on olemassa työkaluja. Tietoturvaa voi parantaa tietoturvallisuuden hallintajärjestelmällä, jonka rakentaminen onnistuu standardilla (ISO/IEC 27001). Hallintajärjestelmä auttaa ennakoimaan, arvioimaan ja käsittelemään tietoturvariskejä, suojaamaan tietoja ja varmistamaan toiminnan jatkuvuutta. Tietoiskussamme aiheesta keskustelevat Jyrki Lahnalahti, tuoteomistaja ja pääarvioija, Kiwa Impact Oy sekä Elina Huttunen, standardisointijohtaja, SFS.

Torstai 15.9.2022
09.00 - 09.20
Verkko

Case Satakunnan sairaanhoitopiiri & Case Kemi: Kehitä johtamista – lisää työntekijöiden hyvinvointia ja kestävää kehitystä

Satakunnan sairaanhoitopiirissä haluttiin yhtenäistää ja parantaa työterveyden ja -turvallisuuden johtamista ja käytäntöjä. Työkaluksi otettiin standardi (ISO 45001). Tämän tuloksena sairaanhoitopiirin turvallisuuskulttuuri on muuttunut ja muun muassa työnantajamaine parantunut.

Myös Kemin kaupungilla on työkalupakissaan työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi. Sen käyttöönottoon kannusti aiemmin ympäristöstandardista (ISO 14001) saadut hyvät kokemukset. Kemi on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteisiin ja on vienyt sitoumuksia käytäntöön standardin avulla. Tämän lisäksi standardin käyttö on kehittänyt kaupungin toimintoja ja johtamista paljon laajemminkin.

Katri Mannermaa, hankekoordinaattori, Satasairaala ja Eija Kinnunen, kestävän kehityksen koordinaattori, Kemin kaupunki, kertovat käytännön kokemuksia standardien hyödyistä ja haasteista sekä vinkkejä standardien käyttöönottoon.

Torstai 15.9.2022
14.00 - 14.20
Verkko

Tulevaisuus on jo täällä

Suomen Standardisoimisliitto, Helena Vänskä 29.8.2022
Meille kaikille tutut teemat kuten väestön ikääntyminen, ilmastonmuutos, teknologian kehittyminen ja kyberturvallisuus näkyvät tulevaisuuskatsauksissa, mediakeskustelussa ja päivittäisessä työssämme. Teemoihin liittyy haasteita, joiden taklaamiseksi tarvitsemme viisaita ja kestäviä ratkaisuja – ratkaisuja,...