Validia Oy toteuttaa asumis- ja kuntoutuspalveluita aivo- ja selkäydinvaurioiden sekä muun vamman tai sairauden vuoksi apua tarvitseville. Valtakunnallinen Validia Oy on vastuullinen yhteiskunnallinen yritys ja osa Invalidiliitto-konsernia.

Kumppanin verkkosivu:


www.validia.fi

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Tervetuloa kuuntelemaan Validian uusista käänteistä vammaispalvelujen toimialalla. Tietoiskuissamme käsitellään uutta strategiaamme, jossa haastamme niin itsemme kuin sidosryhmämme kehittämään Suomesta maailman parhaan maan vammaisille. Toisessa tietoiskussamme kerromme Mona asumispalvelukonseptistamme, joka on suunnattu henkilöille, joilla on merkittäviä toiminnan ja liikkumisen rajoitteita ja sen lisäksi muita merkittäviä toiminnan rajoitteita kuten päihderiippuvuus, mielenterveyden häiriö, sosiaalisia ongelmia ja heikentyneet kognitiiviset valmiudet. Tule kuulolle!

"

Ota Yhteyttä


Laura Räty
toimitusjohtaja, Validia Oy
puh. 040 522 6845 | laura.raty@validia.fi

Marika Seppälä
johtaja, myynti ja asiakkuudet
puh. 044 765 0883 | marika.seppala@validia.fi

Osasto: Verkko

Kumppanin ohjelma

Maailman paras maa vammaisille ja vammautuneille

Sote-kenttä on murroksessa. Henkilöstöpula, hoivakriisi, keskustelu veroparatiiseista ja pääomasijoittajista on vienyt viime aikoina aivan liikaa kaistaa. Palveluiden sisällöstä ei ole keskustellut juuri kukaan. Maailma on muuttunut. Vammaiset ihmiset asuvat tänä päivänä omissa kodeissaan aivan niin kuin muutkin ihmiset. Palveluita viedään koteihin. Asumisyksiköissä on aikaisempaa enemmän palveluita tarvitsevia ja meiltä vaaditaan jatkuvasti parempaa ammattitaitoa. Emme ole aina onnistuneet. Olemme sortuneet samoihin heikkouksiin kuin muutkin, emmekä ole pysyneet mukana muutoksessa. Meillä on edessämme suuri työ, jossa haluamme nostaa laadun ja sisällön kaiken keskiöön.

Hyvä yhteistyökumppanimme ja muut sote-alan ammattilaiset, haluan kutsua teidät mukaan uudistamaan Validiaa ja sitä kautta koko suomalaista yhteiskuntaa. Rakennetaan yhdessä Suomesta maailman paras maa vammaisille.

Keskiviikko 15.9.2021
10.30 - 10.50

MONA – Palveluasumista heille, jotka kaipaavat tukea monialaisiin elämänhaasteisiin

Validia Oy käynnisti vuonna 2013 erillisen hankkeen, jonka tavoitteena oli suunnitella ja kehittää uudenlaista asumista sekä palvelua asiakkaille, joilla on merkittäviä toiminnan ja liikkumisen rajoitteita ja sen lisäksi muita merkittäviä toiminnan rajoitteita kuten päihderiippuvuus, mielenterveyden häiriö, sosiaalisia ongelmia ja heikentyneet kognitiiviset valmiudet. Kansainvälisesti puhutaan monidiagnoosiasiakkaista. Näin syntyi monialainen palveluasuminen, MONA, jota Validia on tuottanut vuodesta 2016.

MONA asumisen ideologian keskiössä on asiakas- ja toimintakeskeisyys, osallisuus, valmentava/kuntouttava asuminen sekä verkostotyöskentely. Asiakkaan asuminen alkaa kokonaisvaltaisella toimintakyvyn, sen rajoitteiden sekä voimavarojen arviointijaksolla. Arviointijakson pohjalta suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan ja hänen kotikuntansa kanssa asiakkaan tarpeita vastaava palvelukokonaisuus ja turvallinen toimintaympäristö.

Tänä vuonna MONA palvelumme laajentuvat. Tällä hetkellä palvelua tarjotaan Espoossa, Jyväskylässä ja Oulussa lähes kahdenkymmenen kunnan asiakkaille. Tämän vuoden aikana avaamme uudet yksiköt Kouvolaan ja Kaarinaan ja kolmas uusi yksikkö on suunnitteilla Pohjois-Suomeen korvaamaan Oulun MONA yksikkömme nykyiset toimitilat.
Tervetuloa kuulemaan monialaisen palveluasumisen sisällöstä ja toimintatavoista.

Torstai 16.9.2021
10.30 - 10.50

Maailman paras maa vammaisille ja vammautuneille

Laura Räty, toimitusjohtaja, Validia 1.9.2021
”Maailman onnellisin kansa.” ”Maailman paras maa.” – tuttua ja myös totta. Meille Validiassa ei kelpaa vähempi, ja siksi tavoitteenamme on tehdä Suomesta maailman paras maa vammaisille ja vammautuneille. Validia on...