Vanhustyön keskusliitto – Centralförbundet för de gamlas väl ry on Suomen laajin valtakunnallinen vanhuusalan järjestö, joka toimintansa ja jäsenistönsä kautta tavoittaa yli kaksi miljoonaa ihmistä. Tarjoamme ikääntymisen arkeen toimivia ratkaisuja niin omien kuin jäsenyhteisöjemme palveluiden kautta.

Teemme sekä kattavaa yhteiskunnallista vaikuttamista, että järjestämme iäkkäille ihmisille toimintaa ja neuvontaa. Tuomme iäkkäiden ihmisten äänen kuuluville kaikkialle missä toimimme.

Kumppanin verkkosivu:


https://vtkl.fi/

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Tervetuloa rakentamaan kanssamme ikäystävällistä Suomea!

Kansanliikkeen Tehdään iästä numero #IästäNumero tarkoitus on vahvistaa myönteisiä ikäasenteita yhteiskunnassa ja tehdä Suomesta pala kerrallaan ikääntymisen mallimaa.

Kansanliikkeellä pyritään vahvistamaan myönteisiä ikäasenteita yhteiskunnan eri osa-alueilla ja lisätä positiivista uutisointia ikääntymisestä mediassa. Tavoitteena on, että eri-ikäiset ihmiset tulevat huomioiduiksi ja heitä kohdellaan kunnioittavasti ja vanhuusalan ja vanhustyön houkuttelevuus ja arvostus lisääntyvät.

Tule mukaan kansanliikkeeseen ja tilaa kerran kuussa lähetettävä uutiskirje. Lue lisää sivulta vanheneminen.fi/tehdaan-iasta-numero.
Asenteiden muuttamiseen tarvitaan meitä kaikkia!

UUSI ASUMISEN ENNAKOINNIN AINEISTOPANKKI
Asumisen toiveita kannattaa miettiä ja suunnitella hyvissä ajoissa jo ennen eläkkeelle siirtymistä.

Uuteen asumisen aineistopankkiin on koottu kattavasti tietoa asumisen suunnittelun tueksi. Tietoa on sekä ikääntyville itselleen että ammattilaisille. Linkki aineistopankkiin kannattaa lisätä omille sivuillenne.

Aineistopankki tehtiin ympäristöministeriön rahoituksella ja yhteistyössä Miina Sillanpään Säätiön, Muistiliiton, Suomen Asumisen Avun sekä Vanhustyön keskusliiton kanssa. Aineistopankin ylläpidosta vastaa Vanhustyön keskusliitto.

Tutustu uuteen asumisen aineistopankkiin osoitteessa vanheneminen.fi/asuminen

Tule kuuntelemaan tietoiskua Mistä tietoa ja apua iäkkäiden asumisen suunnitteluun? torstaina 14.9. klo 12.30-12.50.

"

Ota Yhteyttä


Ota yhteyttä

Osasto: 3S25

Kuuluuko iäkkäiden ääni?

Merja Lankinen, Vanhustyön keskusliitto 8.9.2023
Vanhustyön keskusliitto tutki viime vuoden keväällä suomalaisten ikäasenteita ja suhtautumista ikääntymiseen ja ikääntyneisiin. Vastauksia saatiin reilu 2000. Kyselyssä selvisi, että suomalaiset suhtautuvat omaan ikääntymiseen myönteisesti, mutta yhteiskunnan taholta suhtautuminen koettiin...