VERTIKAL OY

ESITTELY

VERTIKAL Oy: Vertikal on tuottanut asiantuntijapalveluita kunnille vuodesta 1995. Yritys on asiantuntijaverkosto, jonka 30 asiantuntijan osaaminen kattaa sekä sivistys- että sotepalvelut. Asiakkainamme on ollut yli 200 kuntaa ja hyvinvointialuetta sekä muuta organisaatiota viimeisen 10 vuoden aikana.

SELVITYSTEMME METODIIKKA: Kaikki tuottamamme palvelut kuten erilaiset selvitykset toteutetaan oikeilla tiedoilla. Käytämme selvityksissä toiminta- eli suoritetietoja, taloustietoja, henkilöstötietoja ja vaikka palkkatietoja sen mukaan, mistä tarpeesta kulloinkin on kyse. Metodimme mahdollistaa porautumisen syvälle kuhunkin teemaan. Olemme tehneet runsaasti muun muassa kustannuslaskentaa ja sen pohjalta oman ja yksityisen palvelutuotannon kustannusvertailua.

KUNTATIEDON KIRJASTO JA VISUAALISET TIETOKANNAT: Olemme luoneet tiedolla johtamisen tueksi todella laajan ja ainutlaatuisen visuaalisten tietokantojen kokonaisuuden, joka muodostaa kuntatiedon kirjaston. Kokonaisuuden nimi on TAVI. Kirjasto sisältää tällä hetkellä peräti 13 erilaista tietokantaa, jotka kattavat muun muassa varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukiopalvelut, postinumerodatan ja väestötiedot. Lähiaikoina julkaisemme tietokannat lastensuojelusta ja vaalituloksista. Tietokannat voi ottaa helposti käyttöön hankkimalla vuosilisenssin.

TIEDOLLA JOHTAMINEN: Asiantuntijamme pystyvät visualisoimaan minkä tahansa tiedon. Organisaation tiedot taipuvat Microsoft Power BI:n avulla tuhansiin erilaisiin visuaalisiin muotoihin. Voimme visualisoida vaikka taloustiedot, toimintatiedot tai näiden yhdistelmät. Dataa voi olla rajallisesti tai jopa miljoonia rivejä ajantasaista dataa. Kaikki onnistuu!

SUORITEPERUSTEINEN OHJAUS JA PALKITSEMINEN: Vertikal kehitti 15 vuotta sitten suoriteperusteiseen ohjaukseen SPB-mallin. Mallin ideana on vastuuttaa tulosyksikkötaso aiempaa selkeämmin talouden ja toiminnankin osalta. Mallissa lähijohtaja tekee oman yksikkönsä budjetin. Suoritteille lasketaan laskennallinen hinta ja tulosyksikön laskennallinen taloudellinen tulos voidaan laskea. Tuloksesta voidaan palkita monin eri tavoin: tulospalkkio, henkilöstörahaston kautta tai vaikka työhyvinvointiin suunnatulla määrärahalla.

SIVISTYSKUNNAT: Vertikal on maan paras perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen asiantuntija. Kun haluat tietää peruspalveluiden tilanteen ja kehittämistarpeet, käänny puoleemme. Palvelutarve, palveluverkko, resurssitaso ja vaikka johtaminen – kaikki teemat ovat meille tuttuja.

Kumppanin verkkosivu:


https://vertikal.fi/

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Tervehdys Kuntamarkkinoiden kävijöille

Julkiset palvelut muuttuvat, syntyy kaksi uutta suurta: sivistyskunnat ja hyvinvointialueet. Uudessa tilanteessa syntyy tarve tietää missä mennään ja mihin ollaan menossa. Oikea tieto on tarpeellista ja välttämätöntä.

Vertikal Oy palvelee juuri sinua, toimit sitten peruskunnassa tai hyvinvointialueella. Tuemme tiedolla johtamista kustannuslaskennan ja visuaalisen tiedon kautta. Teemme laajoista kokonaisuuksista helposti ymmärrettäviä. Teemme selvityksiä hyvin erilaisista kokonaisuuksista.

Vertikalin 30 asiantuntijaa haluavat tarjota asiantuntemuksensa käyttöönne. Sivistyspalvelut ja sote-palvelut ovat osaamisaluettamme. Olemme maan ainoa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen numeroihin eli talouden ja toiminnan tunnuslukuihin perehtynyt organisaatio. Olemme toteuttaneet vaativia selvityksiä myös sosiaalipalveluissa.

Toivotamme Sinut tervetulleeksi tutustumaan palveluihin osastollemme Kuntamarkkinoilla. Tule myös kuuntelemaan tietoiskumme. Voit sopia kanssamme oman tapaamisen joko etänä tai lähitapaamisena. Kerromme mielellämme palveluistamme.

Vertikal Oy – Oikealla tiedolla johtamista

"

Ota Yhteyttä


Vertikal Oy
Koskenmäenkatu 3 C
37120 Nokia
Simo Pokki
toimitusjohtaja, johtava asiantuntija
puh. +358 440 885599
simo.pokki@vertikal.fi

Osasto: 0L7

Visuaaliset tietokannat johtamisen apuna

Vertikal, Juri Nieminen 16.8.2022
Yleinen harha on, että toiminnan tehostaminen tarkoittaa leikkauksia. Tätä mielikuvaa ylläpitävät konsultit, jotka tarjoavat kunnille leikkauslistoja ratkaisuksi taloushaasteisiin. Meillä Vertikalissa sanojen ”säästö” ja ”leikkaus” käyttäminen on kiellettyä. Tarjoamme ainoastaan tuottavuuden...