Ympäristöministeriön koordinoima Kestävä kaupunki -ohjelma (2019-2023) vauhdittaa kaupunkien ja kuntien laaja-alaista kestävää kehitystä ja tiivistää valtion ja kuntien kumppanuutta. Ohjelma on osa valtioneuvoston kaupunkipolitiikan kokonaisuutta ja toteuttaa osaltaan myös YK:n Agenda 2030 -toimintaohjelman kestävän kehityksen (SDG) -tavoitteita sekä YK:n kaupunkikehitysohjelman New Urban Agendan (NUA) -tavoitteita.

Ohjelman toiminnassa ratkotaan kuntien yhteisiä haasteita, testataan uusia ratkaisuja kokeiluissa ja piloteissa, kehitetään kestävän kehityksen strategista johtamista sekä skaalataan hyviä käytäntöjä. Toimet ovat vahvistaneet kestävyystavoitteiden huomiointia kuntien strategisessa johtamisessa, parantaneet yhdyskuntien päästövähennysten ja sosiaalisen kestävyyden edellytyksiä, tukeneet lähiluonnon monimuotoisuutta ja hyvinvointivaikutuksia sekä kehittäneet oikeudenmukaisen siirtymän edellyttämiä uudenlaisia osallistamisen tapoja. Ohjelmaan on osallistunut tähän mennessä noin 90 kaupunkia ja kuntaa sekä noin 70 muuta organisaatiota.

Ajankohtaisista toimista, tapahtumista ja tuloksista saat tietoa Kestävä kaupunki -ohjelman nettisivuilta, uutiskirjeestä ja Twitter-tililtä sekä Virtuaalikortteli-alustalta, jossa on mukana noin 900 kestävän kaupunkikehityksen asiantuntijaa.

Virtuaalikortteli: https://kestavakaupunki.fi/virtuaalikortteli
Tilaa uutiskirje: https://kestavakaupunki.fi/ota-yhteytta#uutiskirje
Twitter: @Kestavakaupunki

Kumppanin verkkosivu:


https://kestavakaupunki.fi/etusivu

Ota Yhteyttä


Virve Hokkanen,
ohjelmapäällikkö,
029 525 0034,
virve.hokkanen@gov.fi

Annukka Värtö,
029 525 0033,
annukka.varto@gov.fi

Osasto: 0A5