Kuntarahoitus Oyj

Kuntarahoitus on Suomen suurimpia luottolaitoksia ja sen omistavat kunnat, Keva ja valtio. Asiakkaitamme ovat kunnat, kuntayhtymät, niiden määräysvallassa olevat yhteisöt sekä yleishyödylliset asuntoyhteisöt, jotka. rahoittavat ratkaisuillamme ympäristön kannalta kestäviä ja yhteiskunnallisesti vastuullisia kohteita, kuten julkisen liikenteen hankkeita, päiväkoteja ja kouluja sekä erityisryhmien asumista.

Näytteilleasettajan ohjelma

Miten hallita ja ennustaa talouden kehitystä kriisin keskellä? – Digitaaliset työkalut hyötykäyttöön

Kuntarahoituksen digitaaliset palvelut talouden ja rahoituksen hallintaan, analysointiin, raportointiin ja ennakointiin ovat osoittautuneet erityisen arvokkaiksi koronakriisin keskellä. Digitaalisista palveluista vastaava Jukka Leppänen esittelee Kuntarahoituksen talouden hallinta- ja ennustetyökaluja ja kertoo konkreettisia esimerkkejä tavoista hyödyntää niitä poikkeuksellisen epävarmassa taloustilanteessa.

Keskiviikko 9.9.2020
11.30 - 11.50

Vastuullinen rahoitus – millaiset investoinnit rakentavat kestävää kuntaa?

Kuntarahoitus on tuonut ensimmäisenä Suomessa markkinoille vihreän ja yhteiskunnallisen rahoituksen. Tuotteista vastaavat Rami Erkkilä ja Päivi Petäjäniemi kertovat esimerkkejä vastuullisella rahoituksellamme rahoitetuista hankkeista ja vastaavat mm. seuraaviin kysymyksiin: Millaisia investointeja niillä rahoitetaan? Mitä hyötyjä rahoituksella on? Entä millaisilla kriteereillä investointien ympäristö- ja yhteiskunnallisia vaikutuksia arvioidaan?

Torstai 10.9.2020
12.00 - 12.20

Talous tulevaisuudessa – miltä talous näyttää koronakriisin jälkeen? Miten kunnissa voi varautua erilaisiin skenaarioihin?

Kuntarahoituksen kesäkuussa julkaistun suhdanne-ennusteen mukaan Suomen talous supistuu tänä vuonna 5 prosenttia. Kuntarahoituksen pääekonomisti Timo Vesala arvioi katsauksessaan talouden lähitulevaisuuden kehitystä sekä epävarmuuksia, joihin kuntien on syytä varautua.

Kuopion kaupungin talousjohtaja Pauliina Pietikäinen ja taloussuunnittelupäällikkö Jaana Kuuva kertovat case-puheenvuorossaan talouden ennakoinnin keinoista, joilla Kuopio varustautuu epävarmaan taloussyksyyn ja ensi vuoteen. Heitä haastattelee Kuntarahoituksen digitaalisista palveluista vastaava Jukka Leppänen.”

Torstai 10.9.2020
13.00 - 14.00