Pihlajalinna

Pihlajalinna on yksi Suomen johtavista sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalvelujen tuottajista. Asiakkaitamme ovat yksityishenkilöt, yritykset, vakuutusyhtiöt ja julkisyhteisöt, kuten kunnat ja kuntayhtymät. Tarjoamme laadukkaita sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalveluita lääkärikeskuksissa, sairaaloissa, hammasklinikoilla, asumispalveluissa ja liikuntakeskuksissa ympäri Suomen.

Näytteilleasettajan ohjelma

Sosiaalityön ydintehtävän ja asiantuntijuuden kirkastaminen – tämän päivän sosiaalityön yhteiskunnallinen ja sosiaalipoliittinen tehtävä

Sosiaalipalvelut ovat suuri palvelukokonaisuus ihmisten arjessa. Sosiaalipalvelut koskettavat meitä kaikkia jossain vaiheessa elämäämme. Valtakunnan tasolla esiintyvä kansalaisten eriarvoisuus, toimeentulokysymykset, paikkakunnan väestörakenne ja palvelurakennemuutokset, työmarkkinat, asuminen ja poikkeavat kansalliset ilmiöt ja poikkeusolot vaikuttavat kuntalaisten elämään sekä sosiaalityön ja sosiaalipalvelujen sisältöihin. Kunnan ja alueen sosiaalihuollon palvelujärjestelmällä on suuri mahdollisuus vaikuttaa kuntalaisten terveyteen ja hyvinvointiin, joskin sosiaalihuolto on kasvavien haasteiden edessä sosiaali- ja terveysalan ammattityöntekijöiden ja viranhaltijoiden määrän vähentyessä ja asiakkaiden palvelutarpeen ja sosiaalisten ongelmien lisääntyessä. Sosiaalityöllä ja sosiaalihuollon asiantuntijuudella edistetään kuntalaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta.

Tule kuuntelemaan, miten sosiaalityö saadaan osaksi vaikuttavaa kuntien hyvinvointityötä.

Keskiviikko 9.9.2020
10.00 - 10.20

Kehitysvammapalveluiden vastuulääkäripalvelut – vastuulääkäri potilaan ja henkilökunnan tukena

Pihlajalinnan Etälääketieteen yksiköllä on pitkä kokemus kunnille ja muille yhteistyökumppaneille tarjotuista kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen vastuulääkäripalveluista. Osaavat lääkärit, toimiva palvelumalli ja pitkät hoitosuhteet mahdollistavat iäkkäiden potilaiden hyvän hoidon heidän omissa kodeissaan tarpeettomia päivystyskäyntejä välttäen. Vastuulääkäripalvelut ovat saaneet Lääkäriliiton laatupalkinnon ja niille on myönnetty ISO 9001:2015 -sertifiointi.

Kehitysvammapalveluiden iso haaste on lääketieteellisen hoidon saatavuus. Hoitosuhteet jäävät lyhyiksi, kotikäyntejä on vaikea saada ja kehitysvammapotilaiden erityispiirteisiin perehtyneitä lääkäreitä ei alueilla ole. Sama tilanne on muissa erityisasumispalveluissa.

Tule kuuntelemaan, millaisia ratkaisuja Pihlajalinna Etälääketiede tarjoaa kehitysvammapalveluihin. Yksikössämme työskentelevä erikoislääkäri kertoo erityisasumispalveluiden vastuulääkäripalveluista.

Torstai 10.9.2020
10.00 - 10.20

Uusi eDiabetes-palvelu tuo laatua diabeteksen hoitoon

Johan Fagerudd, LT, dos, sisätautien erikoislääkäri, vastaava lääkäri eDiabetes, Pihlajalinna Etälääketiede 9.9.2020
Pitkäjänteisyyttä ja järjestelmällisyyttä. Sitä tarjoaa diabeteksen hoitoon kehitetty eDiabetes-palvelu. Tehokas hoito säästää myös kustannuksia. Pihlajalinna aloitti viime vuonna eDiabetes-palvelun, joka on käytössä jo Mäntyharjulla, Mäntässä, Jämsässä ja Parkanossa. Maaliskuun alussa...