Hengitysliitto ry / Ratkaistaan yhdessä!

Keinoja oppimisympäristöjen sisäilmasta oireilevien lasten koulunkäynnin, kaverisuhteiden ja hyvinvoinnin tukemiseen. Ratkaistaan yhdessä -hanke (2018-2020) esittelee hyviä käytäntöjä lasten ja heidän perheidensä tukemiseen sekä monialaiseen yhteistyöhön oppimisympäristöjen sisäilma-asioiden käsittelyssä.

www.hengitysliitto.fi/ratkaistaanyhdessa

Kerros: 3. krs

Osasto: S.40

Tietoisku
Oppimisympäristöjen sisäilmasta oireilevat lapset - keinoja syrjäytymisen ehkäisyyn ja sosiaalisten suhteiden tukemiseen

Sisäilmasta oireilevat lapset kertovat, että heidän toiveensa on saada käydä koulua terveenä muiden kanssa. Tämä toive on meidän kaikkien mielestä varmasti hyvä ja kohtuullinen. On tiedossa, että koulun sisäilmasta oireilu voi vaikuttaa lapsen terveyden lisäksi hänen muuhun hyvinvointiinsa. Mitä me aikuiset ja eri alojen ammattilaiset voimme tehdä lasten ja nuorten sosiaalisten suhteiden tukemiseksi? Tervetuloa valtakunnallisen Ratkaistaan yhdessä! -hankkeen järjestämään tietoiskuun.

11.09.2019 | 09:00 - 09:20
A 3.2, 3. krs
Tietoisku
Avoimuus koulujen sisäilmaongelmien käsittelyssä - leviääkö tiedotus käsiin vai käykö siinä sittenkin toisin päin?

Koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmien käsittely on ajankohtaista eri puolilla Suomea. Sisäilma-asioiden tutkiminen, epätietoisuudessa oleminen, korjaustoimien organisointi sekä kouluarjen pyörittäminen samanaikaisesti uuvuttavat herkästi kaikki osapuolia. Miten kodin ja kouluyhteisön välistä tiedonkulkua ja vuoropuhelua vahvistetaan? Miten lisätä kuulluksi tulemisen kokemusta ja luottamusta? Tervetuloa valtakunnallisen Ratkaistaan yhdessä! -hankkeen järjestämään tietoiskuun.

12.09.2019 | 09:00 - 09:20
A 3.2, 3. krs