Kotus Språkinstitutet

Nimelläkin on väliä! Kotimaisten kielten keskus tarjoaa ohjeita ja apua mm. virastojen, oppilaitosten ja julkisten palvelujen nimiä suunnitteleville. Osoitenimiä suunnittelevat voivat hyödyntää myös digitaalista Nimiarkistoa, jossa on laajat kokoelmat kuntien perinteistä paikannimistöä.

https://www.kotus.fi

Kerros: K. krs

Osasto: S.53

Tietoisku
Opiskele tekstit selkeiksi verkossa! Hyvän virkakielen opintopaketti on pian kaikkien saatavilla.

Kaipaatko teksteihisi selkeyttä? Onko oikeanlaisen sävyn löytäminen joskus hankalaa? Kotimaisten kielten keskuksessa on käynnissä hanke, jossa toteutetaan kattava hyvän virkakielen opintokokonaisuus avoimesti verkkoon. Kokonaisuus kattaa kaikki virkatekstien kirjoittamisen keskeiset aihepiirit. Teemoihin perehdytään tutustumalla videoihin ja esimerkkeihin, lukemalla ohjeita ja artikkeleita ja tekemällä harjoituksia. Tule kuulemaan, mitä hankkeessa tapahtuu juuri nyt ja mitä kaikkea on luvassa!

11.09.2019 | 12:00 - 12:20
Tietokimar, K. krs
Tietoisku
Vinkkejä nimien suunnitteluun Tips för planering av namn

Uusia nimiä tarvitaan kunnissa jatkuvasti esimerkiksi kaduille, organisaation osille ja palveluille. Kerromme kaksikielisessä tietoiskussamme, millaiset nimet ovat toimivia ja millaista apua Kotimaisten kielten keskus tarjoaa nimien suunnittelijoille. Det behövs hela tiden nya namn på till exempel gator, projekt, organisationer och tjänster i kommunerna. Vi berättar vilken hjälp Institutet för de inhemska språken erbjuder för planering av nya namn. Presentationen är tvåspråkig.

12.09.2019 | 12:00 - 12:20
Tietokimar, K. krs