Maanmittauslaitos

Maanmittauslaitos tekee erilaisia maanmittaustoimituksia sekä tuottaa kartta-aineistoja edistäen niiden käyttöä nykyisin erityisesti digitaalisesti.
Maanmittauslaitos turvaa myös maanomistuksen ja luototusjärjestelmän ylläpitämällä kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja rekistereissään sekä huolehtimalla omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä.

https://www.maanmittauslaitos.fi/

Kerros: 2. krs

Osasto: S.24

Tietoisku
Huoneistotietojärjestelmä -missä mennään juuri nyt?

Osakehuoneistojen vaihdanta ja käyttö vakuutena on perustunut paperisten osakekirjojen siirtämiseen. Uusi huoneistotietojärjestelmä parantaa asuinhuoneistoja koskevien tietojen ja omistajamerkintöjen saatavuutta ja luotettavuutta, sillä siinä tiedot huoneistojen ominaisuuksista, omistuksista ja hallintaoikeuksista ovat sähköisessä muodossa. Huoneistotietojärjestelmää rakentaa Maanmittauslaitos yhdessä Patentti- ja rekisterihallituksen, Verohallinnon ja Väestörekisterikeskuksen kanssa.

11.09.2019 | 09:00 - 09:20
A 3.1, 3. krs
Tietoisku
Kiinteistön kauppakirjat ja maanvuokrasopimukset sähköisesti - nopeaa ja vaivatonta!

Kiinteistökaupan voi tehdä sähköisesti Kiinteistövaihdannan palvelussa(KVP). Ammattikäyttäjät, mm. kiinteistönvälittäjät ja kunnat tekevät luovutuksia ja hakemuksia järjestelmätoimittajien palveluissa ja lähettävät ne rajapintaa pitkin KVP:un asiakkaille allekirjoitettaviksi. Vuodesta 2017 lähtien kunnan on ollut mahdollista tehdä myös maanvuokrasopimus sähköisesti integraattorin palvelussa. Kunta luonnostelee maanvuokrasopimuksen palvelussa ja lähettää sen vuokralaiselle allekirjoitettavaksi.

12.09.2019 | 13:00 - 13:20
A 3.7, 3. krs