Paikallista ruokaa julkiselle lautaselle – rahat omalle alueelle

Kunnat tarjoavat aterioita vuodessa 350 miljoonalla eurolla. Miten varmistat, että ruokaan käytetystä rahasta mahdollisimman suuri osa jää alueellesi, tuo verotuloja ja tukee paikallista taloutta ja paikallisia yrittäjiä? Paikallinen kestävä ruoka kasvattaa myös alueesi huoltovarmuutta, mikä koronavirusepidemian myötä on osoittanut Suomessakin arvonsa. Tule kuulemaan konkreettisia esimerkkejä uusista tavoista saada alueellista ruokaa kunnan keittiöön innovatiivisen tuotekehityksen ja kumppanuuden sekä tuottajille ja pk-yrityksille räätälöidyn dynaamisen hankintajärjestelmän avulla. Seminaarin avaa Etelä-Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja Asko Peltola. Seminaarin järjestää maa- ja metsätalousministeriö yhteistyössä EkoCentrian kanssa.

Ajankohta:

Keskiviikko 9.9.2020
14.00 - 14.45

Puhujat:

Taina Väre,Erityisasiantuntija,Kuntaliitto
Auli Väänänen,Hankintalähettiläs,Maa- ja metsätalousministeriö
Asko Peltola,Maakuntajohtaja,Etelä-Pohjanmaan liitto
Sinikka Pussinen,Palvelusuunnittelija,Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy
Katri Sipola,Hankinta-asiantuntija,Montera Oy

Järjestäjä:

Kuntaliitto, Alueet ja yhdyskunnat