Osallistujalle

Kuntamarkkinat järjestetään 15.-16.9.2021 verkkotapahtumana

Kuntamarkkinat järjestetään tänä vuonna kaksipäiväisenä verkkotapahtumana keskiviikosta torstaihin 15.-16.9.2021. Kuntamarkkinoiden verkko-osallistuminen on avoin ja ilmainen kaikille julkisen hallinnon, kuntien valtuustojen, yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten sekä tapahtumakumppaneiden edustajille, mutta edellyttää ilmoittautumista ennakkoon. Ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sähköpostiinsa tiistaina 14.9.2021.

Kuntamarkkinoiden ohjelma on käynnissä verkkolähetyksinä molempina tapahtumapäivinä klo 9-16.

Kuntamarkkinoille osallistuminen – näin pääset seuraamaan ohjelmaa

Kuntamarkkinoille osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ilmoittautumista. Ilmoittautumalla tapahtuman osallistujaksi pääset seuraamaan kahden päivän ajan kaikkea haluamaasi Kuntamarkkinoiden ohjelmaa. Tapahtuman osallistujiksi ovat tervetulleita kaikki kuntien, kuntaorganisaatioiden, muun julkisen hallinnon sekä tapahtumakumppanien edustajat. Kaikki tapahtuman ohjelmaosiot ovat osallistujille maksuttomia. Ilmoittautuminen tapahtuu täällä. Tapahtumaan voi ilmoittautua aina torstaihin 16.9. saakka.

Kun sinut on hyväksytty tapahtuman osallistujaksi, saat vahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Lisäksi saat tiistaina 14.9. linkin osallistujaportaaliin. Osallistujaportaalista näet tapahtumapäivien ohjelmalistauksen, ja portaalista löytyvät myös kaikkien seminaarien, tietoiskujen ja oheisohjelman lähetyslinkit. Linkkejä ei julkaista muissa kanavissa.

Valitsemalla itseäsi kiinnostavat ohjelmaosiot voit laatia itsellesi päiväohjelman. Ohjelmaosioihin ei tarvitse kuitenkaan ilmoittautua erikseen – riittää, että olet ilmoittautunut tapahtumaan. Pääset seuraamaan haluamiasi seminaareja ja tietoiskuja painamalla otsikkoa ja klikkaamalla otsikon alta löytyvää linkkiä.

Osallistujaportaalissa näkyvän ohjelman lisäksi Kuntamarkkinoiden ohjelmaan kuuluu kaikille avoimia lähetyksiä. Kuntamarkkinoiden kaksipäiväistä studio-ohjelmaa sekä puoluejohdon paneelia keskiviikkona on mahdollista seurata avoimesti verkossa osoitteessa kuntamarkkinat.fi/studio. Näiden lähetysten seuraaminen ei vaadi ilmoittautumista tapahtumaan. Kuntamarkkinoiden studio-ohjelmaan kuuluu muun muassa kiinnostavien ja ajankohtaisten vieraiden haastatteluja, sekä Kuntamarkkinoiden ohjelmaan ja teemoihin tutustumista. Puoluejohdon paneeli kuuluu Kuntamarkkinoiden pitkiin perinteisiin, ja tänäkin vuonna paikalla ovat kaikkien suurimpien puolueiden johtajat keskustelemassa ajankohtaisista aiheista.

Ohjelman sujuvaa seuraamista varten varmista, että sinulla on käytössäsi laadukas verkkoyhteys ja verkkoselaimien uusimmat versiot.

Tietoiskuihin osallistuminen

Yritykset ja yhteisöt ovat tämän vuoden Kuntamarkkinoilla mukana verkkokumppaneina, ja ohjelmaan kuuluu myös verkkokumppaneiden järjestämiä tietoiskuja. Tietoiskut ovat 20 minuutin mittaisia esityksiä yrityksien tuotteista, palveluista sekä case-esimerkkejä yhteistyöstä kuntien kanssa.

Tietoiskuja pääset seuraamaan seminaariohjelman tavoin osallistujaportaalin kautta. Tietoiskut ovat listattuna osallistujaportaalissa tapahtumapäivien ohjelmassa. Pääset seuraamaan haluamiasi tietoiskuja painamalla otsikkoa ja klikkaamalla otsikon alta löytyvää linkkiä. Tapahtumakumppanit ovat voineet valita oman alustansa, jolla toteuttavat tietoiskut verkossa. Tietoiskut voivat olla nauhoitteita tai livelähetyksiä. Niiden alkamisajankohdan, sisällön ja liittymisohjeet löydät ohjelmatiedoista.

Verkkokumppaneihin pääset tutustumaan tarkemmin Kumppanit-osion kautta, jossa kullakin verkkokumppanilla on oma sivunsa.

Seminaariohjelmaan osallistuminen

Kuntaliiton seminaariohjelma lähetetään verkossa videostriimeinä sekä Teams-tapahtumina. Niihin osallistuminen ei vaadi erillisiä ohjelmistoasennuksia tai kirjautumisia sovelluksiin, vaan uusimpaan versioon päivitetty verkkoselain riittää.

Seminaariohjelma löytyy kokonaisuudessaan listattuna osallistujaportaalista, digitaalisesta messulehdestä sekä Kuntamarkkinoiden verkkosivustolta. Osallistujaportaalista löytyy kunkin seminaarin lähetyslinkki, jonka kautta pääset osallistumaan haluamaasi ohjelmaan.

Teams-tapahtumiin osallistuminen

Teams-tapahtumia voi seurata avaamalla ohjelmakohtaisen Teams-linkin. Teams-linkit löydät osallistujaportaalista kunkin ohjelmaosion yhteydestä. Teams-tapahtumaan osallistuessa oletusasetuksena on, että osallistujien mikit ja kamerat ovat suljettuina. Keskusteluun voit osallistua Teams-alustan keskusteluosion kautta. Mikäli lähetys pätkii tai tiput lähetyksestä jostain syystä pois, pääset takaisin tapahtumaan aina samasta osallistujaportaalista löytyvästä linkistä.

Stream-lähetyksien seuraaminen

Stream-lähetyksiä voi seurata avaamalla videosoittimen lähetyssivulta. Sivuilla on lähetyskohtaiset tekniset ohjeet, ja linkit lähetyssivuille löydät ohjelmalistauksesta osallistujaportaalista. Stream-lähetyksissä voit osallistua keskusteluun viestiseinän kautta. Lähetyssivuilta löytyy myös ohjeet viestiseinän käyttöön.

Tekniset ohjeet ohjelmaan osallistumiseen

– Varmista tietokoneesi selaimien päivitys. Edellytys ohjelmaan osallistumiselle on, että tietokoneesi verkkoselaimet (Microsoft Edge tai Google Chrome) ovat päivitetty niiden uusimpiin versioihin. Mikäli lähetys ei toimi laitteellasi, suosittelemme koittamaan toista selainta.
– Varmista, että sinulla on riittävän laadukas verkkoyhteys paikassa, josta osallistut tapahtumaan.
– Stream-lähetykset näkyvät yleisimmillä selaimilla (Microsoft Edge tai Google Chrome), päivitä selain tarvittaessa. Mikäli lähetys katkeaa tai sen seuraamisessa on ongelmia, päivitä sivu näppäimellä F5, tai lataamalla sivu uudestaan.
– Stream-lähetyssivujen videosoittimen toimimiseksi selaimessasi tulee olla JavaScript -päällä.
– Mikäli lähetystä seuraa useampi ihminen yhdeltä laitteelta, suosittelemme lähetyksen seuraamiseen kunnollista äänentoistoa, kuten ulkoisten kaiuttimien käyttöä.

Mikäli kohtaat ohjelman seuraamisessa ongelmia tai sinulla on muuta kysyttävää, Kuntamarkkinoiden verkkosivuilla päivystää koko tapahtuman ajan asiakaspalveluchat, josta saat tarvittaessa apua.