Mielenterveyden keskusliitto on mielenterveysongelmia itse kokeneiden ihmisten järjestö, jonka tuki ja palvelut ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Viime vuonna toimintaamme osallistuttiin Suomen jokaisesta kunnasta, yhteensä yli 27 000 ihmistä.

Tuotamme tukea mielenterveyden häiriöihin sairastuneiden ja heidän läheistensä arkeen: kursseja, koulutuksia ja tapahtumia verkossa ja paikan päällä sekä neuvontaa mm. hoitoon pääsystä ja palveluista, lakiasioista, sosiaaliturvasta ja muista arjen ja oman mielen pulmista. Meillä voit keskustella sekä asiantuntijoiden että vertaisten kanssa.

Tuotamme tutkimusta. Mielenterveysbarometrimme on seurannut mielenterveyden häiriöihin liittyviä asenteita sekä kokemuksia palvelujärjestelmästä vuodesta 2005. Barometrissa on kartoitettu myös erikoisteemoja kuten työelämää, vakuutusten saantia ja alan järjestöjen tunnettuutta.

Kumppanin verkkosivu:


https://www.mtkl.fi/

Terveisiä Kuntamarkkinoiden osallistujille

"

Mietitkö, kenen kanssa voisit tehdä enemmän yhdessä eri-ikäisten hyväksi? Tule juttelemaan, niin katsotaan, miten edetä esimerkiksi työllistymisen tukemisessa, yksinäisyyden torjumisessa, osallisuuden edistämisessä tai yhteisöllisyyden lisäämisessä.
Tervetuloa osastolle 3S1!

"

Ota Yhteyttä


Palvelupäällikkö Kimmo Hane, kimmo.hane@mtkl.fi, 050 599 6519
Koulutuspäällikkö Kirsi Sirola, kirsi.sirola@mtkl.fi, 040 552 2860
Järjestökoordinaattori Erkka Öörni, erkka.oorni@mtkl.fi, 040 559 0347

Osasto: 3S1

Kumppanin ohjelma

Järjestöt mahdollistavat osallisuuden kokemuksia

Kirsi Sirola, Mielenterveyden keskusliitto 4.9.2024
Luemme lähes viikoittain uutisia nuorten mielenterveyden ongelmien lisääntymisestä, pitkien sairauspoissaolojen määrän kasvusta ja mielenterveyden ongelmista nuorten aikuisten työkyvyttömyyseläkkeiden syynä. Suunta on huolestuttava niin yksilöiden kuin yhteiskunnan kantokyvynkin kannalta. Viimeisimmän Kelan...